lbajon Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Zauważyłem że algorytm odszumiania zdjęć jest trochę za mocny na czym cierpi szczegółowość, szczególnie drugiego planu, czy znacie może aplikację aparatu, która potrafiłaby robić na RN2 zdjęcia RAW? Znalazłem aplikację działającą na MI3 i MI4, czy jest jakaś dla RN2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bazlo Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 https://play.google.com/store/apps/details?id=troop.com.freedcam Link to comment Share on other sites More sharing options...
lbajon Posted June 20, 2016 Author Share Posted June 20, 2016 dziękuję za sugestię, zainstalowałem ale w RAWach zdjęć nie robi, nawet jak przestawię mu żeby robił w formacie DNG to cały czas robi JPG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bazlo Posted June 23, 2016 Share Posted June 23, 2016 Plik dng prosto z Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lbajon Posted June 28, 2016 Author Share Posted June 28, 2016 Na której wersji MIUI i FreedCam ? Czy musiałeś coś ustawiać w parametrach aplikacji? Ja mam najnowsze MIUI 8 i FreedCam 3.3.132 i mam wrażenie że ignoruje moje ustawienia co do formatu pliku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bazlo Posted June 28, 2016 Share Posted June 28, 2016 Wersje te same. W ustawieniach nic nie zmieniłem. Pliki dng zapisywane są razem z jpg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lbajon Posted June 29, 2016 Author Share Posted June 29, 2016 faktycznie, nie miałem niczego co by te pliki otwierało więc się nie pokazywały na liście zdjęć czy obrazków, musiałem spojrzeć total commanderem i faktycznie znalazłem, dzięki. Co polecasz do "wywoływania" RAWów? Widzę że kiedyś DxO OpticsPro był w promocji za darmo ale teraz już raczej nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bazlo Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 Na telefonie Snapseed: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.niksoftware.snapseed Lightroom chyba też daje radę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts