Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was Panowie , dzisiaj upadł Mi na Ziemię Mój nowy xiaomi mi4 , najpierw pękła szybka w dolnej części ale wszystko działało. Za około przestał działać dotyk w dolnej części telefonu a dokładniej  Wstecz , home ,  i menu.   Moje pytanie do was jest takie czy mogę jakąś ustawić w tel żebym funkcję cofnij miał na ekranie ? Bo nic nie mogę zrobić , a w tel ogólnie wszystko działa tylko ten nieszczęsny dotyk.  Bardzo was proszę o pomoc

Opublikowano (edytowane)

conor  ,  ściągnąłem quickedit , i es file manager. Ale  dalej nic z tego nie rozumie ? Jak mam dać jakieś uprawnienia do roota ? , nie działa mi dotyk cofnij  więc nie wiem jak to zrobić

Edytowane przez barop
Opublikowano

A gdyby tak wrzucił jeden z najnowszych romów na Mi4 i korzystał z asystenta dotyku, czy jakoś tak;p?

Napisane z Xiaomi Mi4 3GB RAM 16GB LTE

Opublikowano

ściągnąłem superSu i kur.. podczas uruchomienia wyskakuje że "

Binaria su nie zostaly zainstalowane  a supersu nie moze ich zainstalowac. Jeżeli uaktualniles do androida 4.3 musisz zrootowac urządzenie samodzielnie. Kur.. mać czy to jest takie poej.. wszystko ? 

Opublikowano

Nie. Na normalnym sofice SuperSU instaluje się bez problemu przez recovery. Co więcej, na Twoim miejscu zamiast główkować z dolnym panelem, wysłałbym tel do serwisu na wymianę ekranu.. jeżeli dotyk padł na dole, to za dzień, dwa, miech paść może całkowicie... Jeżeli chcesz mieć dolny panel to musisz zmienić wpis w build.prop...

Opublikowano (edytowane)

Panowie to pomoże ktoś ? 

DDR zamawia mi wyświetlacz , ale do tego czasu chcę korzystać z tel. Nie mam zielonego pojęcia jak zmienić ten wpis w buildpro , nikt nie napisał krok po kroku co zrobić !!!!

Edytowane przez barop
błąd
Opublikowano

1)Potrzebujesz roota: Wgrywasz paczke z SU pod TWRP.

2)W root explorerze remountujesz system pod r/w ->otwierasz plik build.prop->dodajesz linijkę:

qemu.hw.mainkeys=0  ->zapisujesz->restartujesz telefon.

Opublikowano (edytowane)

Kolego ja nic nie rozumie co Ty piszesz do mnie , nigdy nic nie robiłem z miui androidem  i nie znam się na tym dlatego potrzebuję krok po kroku.

Mam wersje miui global 7.1 stabilna.   android 4.4.4 

Edytowane przez barop
dsa
Opublikowano

Krok pierwszy: wyłącz telefon

Krok drugi: zapakuj w kartonik

Krok trzeci: wyślij do micenter.pl

Krok czwarty: odbierz naprawiony telefon z nowym ekranem

To na serio jest napisane. Najlepsze wyjście dla ciebie.

• Like 1
Opublikowano

Nowt wyświetlacz został zamówiony i ma go  założyć kolega z forum. Ale do tego czasu chcę korzystać z tel , dlatego zależy mi żeby zrobić ten cholerny przycisk wstecz.  Robiłem edycję w tym build , ale po restarcie tel nic się nie działo a gdy wszedłem w ten plik , już nie było tego tekstu  qemu.hw.mainkeys=0

Opublikowano (edytowane)

Wszedłem w security  , permissions ale niestety nie ma tam nic z roota. Jest tylko autostart i permissions

Edytowane przez barop
Opublikowano (edytowane)

No niestety  mam tylko autostart i ten permissions. Dzięki wielkie za chęć pomocy ale nie będę tego robił bo boję się że narobię tylko bidy. Za dużo zabawy , a do tego nie działa mi przycisk wstecz , więc nic nie zrobię.  próbowałem połączyć się z komputerkiem za pomocą viewer ale nie da się. Więc to jakaś kaszana

pkt 7 . C Obok browse, trójkąt i advanced, Obok nazwy flash all, klikasz browse, i wskazujesz tej plik znajdujący się w tym archiwum, które wypakowałeś na dysk C: Zaznaczasz u dołu flash all. i klikasz flash. 

Który to mam wybrać plik ? 

Bez tytułu.jpg

Edytowane przez barop
Opublikowano
13 minut temu, barop napisał:

Który pliczek panie kolego który ? 

Bez tytułu.png

Z tego co ja rozumiem z: 

Cytat

Metoda 2 (starsza):

Potrzebne pliki:

1. Przechodzimy z wyłączonego telefonu do trybu Fastboot,
  2. System Windows zainstaluje sterowniki automatycznie jako Android Bootloader Interface,
  3. Rozpakowujemy rom tgz (lub tar.bz) do dowolnego katalogu na dysku C bez spacji w nazwie! Archiwum może wymagać podwójnego rozpakowania. Do tego celu można użyć 7-zip.
  4. Instalujemy MiFlash. Warto zauważyć, że program zainstaluje niezbędne sterowniki USB, a także ADB co może nam się przydać w przyszłości,
  5. Uruchamiamy MiFlash i naciskamy Refresh (F5). Nasz telefon zostaje wykryty,
  6. W programie klikamy na Browse... i wybieramy katalog images gdzie wypakowany był rom,
  7. Znowu klikamy w Browse ale tym razem do Advance i wskazujemy ścieżkę do Fastboot script. Wybieramy flash_all_except_data_storage.bat - w ten sposób sformatowany zostanie system bez pamięci USB urządzenia.
  8. Naciskamy Flash i oglądamy efekt pracy programu, 
  9. Po skończonym procesie system uruchomi się sam.
  10. Gdyby instalacja się nie udała przez wybór _all_except_data_storage pozostanie nam całkowity format urządzenia przez wybór flash_all.

To cały folder "Images", a następnie zaznaczasz "Flash_all" (nie flash_all_except_data_storage.bat, tylko Flash_all.bat)

Opublikowano
1 minutę temu, barop napisał:

Kolego ale Ty nie rozumiesz Mnie.  Pokażę Ci krok po kroku co robię 

W tym miejscu wybierasz flash_all, tak jak w poradniku jest napisane :o.

Opublikowano
Przed chwilą, barop napisał:

Czyli jest błąd w poradniku , pokazałem Ci co robię krok po kroku. pokaż Mi co robię źle 

W 1ss (punkt 7 poradnika) wybierasz "flash_all", na 2 ss (punkt 6 poradnika) wybierasz cały folder "images" i flashujesz...

Opublikowano

No to przecież to zrobiłem i masz napisane tych ss ;/

Czyli coś jest nie tak z tym poradnikiem albo moim telefonem. Zrobiłem krok po kroku jak w poradniku i nic mi nie znajduje. Szkoda że jak biorą się za poradnik nie zrobią filmiku

krok 1.jpg

krok 2.png

Opublikowano (edytowane)

Też to próbowałem i dalej nic.  Mi się wydaje że coś musi być z tel coś nie tak !!!

Edytowane przez barop
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...