barop Opublikowano 13 Czerwca 2016 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Witam was Panowie , dzisiaj upadł Mi na Ziemię Mój nowy xiaomi mi4 , najpierw pękła szybka w dolnej części ale wszystko działało. Za około przestał działać dotyk w dolnej części telefonu a dokładniej Wstecz , home , i menu. Moje pytanie do was jest takie czy mogę jakąś ustawić w tel żebym funkcję cofnij miał na ekranie ? Bo nic nie mogę zrobić , a w tel ogólnie wszystko działa tylko ten nieszczęsny dotyk. Bardzo was proszę o pomoc
Nezumi Opublikowano 13 Czerwca 2016 Opublikowano 13 Czerwca 2016 bodajże w plikach trzeba coś pozmieniać, aby odpalił się pasek na dole ekranu, ale co i jak to już nie pamiętam, szukaj na forum.
barop Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2016 (edytowane) conor , ściągnąłem quickedit , i es file manager. Ale dalej nic z tego nie rozumie ? Jak mam dać jakieś uprawnienia do roota ? , nie działa mi dotyk cofnij więc nie wiem jak to zrobić Edytowane 13 Czerwca 2016 przez barop
daniel.wu Opublikowano 13 Czerwca 2016 Opublikowano 13 Czerwca 2016 A gdyby tak wrzucił jeden z najnowszych romów na Mi4 i korzystał z asystenta dotyku, czy jakoś tak;p? Napisane z Xiaomi Mi4 3GB RAM 16GB LTE
barop Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2016 ściągnąłem superSu i kur.. podczas uruchomienia wyskakuje że " Binaria su nie zostaly zainstalowane a supersu nie moze ich zainstalowac. Jeżeli uaktualniles do androida 4.3 musisz zrootowac urządzenie samodzielnie. Kur.. mać czy to jest takie poej.. wszystko ?
Nezumi Opublikowano 13 Czerwca 2016 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Nie. Na normalnym sofice SuperSU instaluje się bez problemu przez recovery. Co więcej, na Twoim miejscu zamiast główkować z dolnym panelem, wysłałbym tel do serwisu na wymianę ekranu.. jeżeli dotyk padł na dole, to za dzień, dwa, miech paść może całkowicie... Jeżeli chcesz mieć dolny panel to musisz zmienić wpis w build.prop...
barop Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2016 (edytowane) Panowie to pomoże ktoś ? DDR zamawia mi wyświetlacz , ale do tego czasu chcę korzystać z tel. Nie mam zielonego pojęcia jak zmienić ten wpis w buildpro , nikt nie napisał krok po kroku co zrobić !!!! Edytowane 13 Czerwca 2016 przez barop błąd
Conor Opublikowano 14 Czerwca 2016 Opublikowano 14 Czerwca 2016 1)Potrzebujesz roota: Wgrywasz paczke z SU pod TWRP. 2)W root explorerze remountujesz system pod r/w ->otwierasz plik build.prop->dodajesz linijkę: qemu.hw.mainkeys=0 ->zapisujesz->restartujesz telefon.
barop Opublikowano 14 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2016 (edytowane) Kolego ja nic nie rozumie co Ty piszesz do mnie , nigdy nic nie robiłem z miui androidem i nie znam się na tym dlatego potrzebuję krok po kroku. Mam wersje miui global 7.1 stabilna. android 4.4.4 Edytowane 14 Czerwca 2016 przez barop dsa
schreder Opublikowano 14 Czerwca 2016 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Krok pierwszy: wyłącz telefon Krok drugi: zapakuj w kartonik Krok trzeci: wyślij do micenter.pl Krok czwarty: odbierz naprawiony telefon z nowym ekranem To na serio jest napisane. Najlepsze wyjście dla ciebie. 1
barop Opublikowano 14 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2016 Nowt wyświetlacz został zamówiony i ma go założyć kolega z forum. Ale do tego czasu chcę korzystać z tel , dlatego zależy mi żeby zrobić ten cholerny przycisk wstecz. Robiłem edycję w tym build , ale po restarcie tel nic się nie działo a gdy wszedłem w ten plik , już nie było tego tekstu qemu.hw.mainkeys=0
schreder Opublikowano 14 Czerwca 2016 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Musisz zrootować telefon bo bez tego nie zadziała. Jaki masz wgrany system? Numerki np. 5.11.5 albo 6.5.26.
barop Opublikowano 14 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2016 model : mi 4lte-ct android 4.4.4 ktu84p miui global 7.1 stabilna 7.1.5.0.0
schreder Opublikowano 14 Czerwca 2016 Opublikowano 14 Czerwca 2016 A masz pewnie system z wirusami jeszcze. Musisz w Panelu sterowania nadać aplikacji np. tej https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jrummy.apps.build.prop.editor Uprawnienia Root, żeby zadziałało.
barop Opublikowano 14 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2016 (edytowane) Wszedłem w security , permissions ale niestety nie ma tam nic z roota. Jest tylko autostart i permissions Edytowane 14 Czerwca 2016 przez barop
schreder Opublikowano 14 Czerwca 2016 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Musisz mieć. Jak nie masz to łap ten poradnik http://pokazywarka.pl/mi4ct/ i wgraj najnowszy miuipolska 6.5.26 . Ale zaraz jak wgrasz miuipolska 6.5.26 to musisz wgrać ten plik https://download.chainfire.eu/964/SuperSU/BETA-SuperSU-v2.74-2-20160519174328.zip żeby był root.
barop Opublikowano 14 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2016 (edytowane) No niestety mam tylko autostart i ten permissions. Dzięki wielkie za chęć pomocy ale nie będę tego robił bo boję się że narobię tylko bidy. Za dużo zabawy , a do tego nie działa mi przycisk wstecz , więc nic nie zrobię. próbowałem połączyć się z komputerkiem za pomocą viewer ale nie da się. Więc to jakaś kaszana pkt 7 . C Obok browse, trójkąt i advanced, Obok nazwy flash all, klikasz browse, i wskazujesz tej plik znajdujący się w tym archiwum, które wypakowałeś na dysk C: Zaznaczasz u dołu flash all. i klikasz flash. Który to mam wybrać plik ? Edytowane 14 Czerwca 2016 przez barop
Nezumi Opublikowano 14 Czerwca 2016 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Wybierasz obraz, więc wchodzisz w "images" tam masz pliczek...
barop Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2016 Który pliczek panie kolego który ?
Nezumi Opublikowano 15 Czerwca 2016 Opublikowano 15 Czerwca 2016 13 minut temu, barop napisał: Który pliczek panie kolego który ? Z tego co ja rozumiem z: Cytat Metoda 2 (starsza): Potrzebne pliki: MiFlash Przechodzimy z wyłączonego telefonu do trybu Fastboot, System Windows zainstaluje sterowniki automatycznie jako Android Bootloader Interface, Rozpakowujemy rom tgz (lub tar.bz) do dowolnego katalogu na dysku C bez spacji w nazwie! Archiwum może wymagać podwójnego rozpakowania. Do tego celu można użyć 7-zip. Instalujemy MiFlash. Warto zauważyć, że program zainstaluje niezbędne sterowniki USB, a także ADB co może nam się przydać w przyszłości, Uruchamiamy MiFlash i naciskamy Refresh (F5). Nasz telefon zostaje wykryty, W programie klikamy na Browse... i wybieramy katalog images gdzie wypakowany był rom, Znowu klikamy w Browse ale tym razem do Advance i wskazujemy ścieżkę do Fastboot script. Wybieramy flash_all_except_data_storage.bat - w ten sposób sformatowany zostanie system bez pamięci USB urządzenia. Naciskamy Flash i oglądamy efekt pracy programu, Po skończonym procesie system uruchomi się sam. Gdyby instalacja się nie udała przez wybór _all_except_data_storage pozostanie nam całkowity format urządzenia przez wybór flash_all. To cały folder "Images", a następnie zaznaczasz "Flash_all" (nie flash_all_except_data_storage.bat, tylko Flash_all.bat)
barop Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2016 Kolego ale Ty nie rozumiesz Mnie. Pokażę Ci krok po kroku co robię
Nezumi Opublikowano 15 Czerwca 2016 Opublikowano 15 Czerwca 2016 1 minutę temu, barop napisał: Kolego ale Ty nie rozumiesz Mnie. Pokażę Ci krok po kroku co robię W tym miejscu wybierasz flash_all, tak jak w poradniku jest napisane .
barop Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2016 Czyli jest błąd w poradniku , pokazałem Ci co robię krok po kroku. pokaż Mi co robię źle
Nezumi Opublikowano 15 Czerwca 2016 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Przed chwilą, barop napisał: Czyli jest błąd w poradniku , pokazałem Ci co robię krok po kroku. pokaż Mi co robię źle W 1ss (punkt 7 poradnika) wybierasz "flash_all", na 2 ss (punkt 6 poradnika) wybierasz cały folder "images" i flashujesz...
barop Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2016 No to przecież to zrobiłem i masz napisane tych ss ;/ Czyli coś jest nie tak z tym poradnikiem albo moim telefonem. Zrobiłem krok po kroku jak w poradniku i nic mi nie znajduje. Szkoda że jak biorą się za poradnik nie zrobią filmiku
Nezumi Opublikowano 15 Czerwca 2016 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Nie "Refresh" tylko "Flash", przycisk numer 2, po kliknięciu powinna iść instalacja, zajmuje ona.. może 3-5minut...
barop Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Też to próbowałem i dalej nic. Mi się wydaje że coś musi być z tel coś nie tak !!! Edytowane 15 Czerwca 2016 przez barop
Nezumi Opublikowano 15 Czerwca 2016 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Przed chwilą, barop napisał: Też to próbowałem i dalej nic. żadnego błędu nic nie daje? Pobierz możesz MiFlash stąd: http://en.miui.com/a-234.html
Rekomendowane odpowiedzi