PanKierowca Opublikowano 9 Czerwca 2016 Opublikowano 9 Czerwca 2016 (edytowane) Witam ponownie! Za pomocą Mi PC Suite udało mi się ożywić mojego fabrycznie nowego Redmi Note 3, po tym jak xiaomi.pl przysłało go z uszkodzonym softem. Wgrałem chiński rom, jednak chciałem wgrać sobie polski. Poprosiłem nawet Pana Chińczyka tam z dalekiej Azji o odblokowanie bootloadera - pozwolił. Wydawało mi się, że się uda i wszystko będzie działać. Prawie. Telefon za wszelką cenę nie chce działać w recovery. Pozostaje jedynie telefon z kabelkiem na ekranie i tyle. Wgrywałem recovery TWRP zarówno przez konsole jak i przez Flashify według tego poradnika: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ . Przy pomocy opcji Update -> Recovery Flash w Mi PC Suite, pojawił się komunikat o treści "Reading device information failed". Nie mam zielonego pojęcia co robić. Jestem już o krok od pełni możliwości korzystania z telefonu, ale nie potrafię sobie z tym poradzić. Mam nadzieję, że ktoś potrafi znaleźć jakieś rozwiązanie tej sytuacji. Serdecznie pozdrawiam! Edytowane 9 Czerwca 2016 przez PanKierowca
situ Opublikowano 9 Czerwca 2016 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Masz odblokowany bootloader ? Piszesz i ciężko zrozumieć pan z dalekiej Azji odblokował ci a nie ty sam. Recovery musi byc do Remi note 3 i najłatwiej przez flashify tylko musisz mieć roota.
PanKierowca Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2016 Pan z Chin pozwolił - ja odblokowałem. Root także jest zrobiony.
Rekomendowane odpowiedzi