Witam wszystkich jako, że jest to mój pierwszy post. Z MIUI miałem styczność na HTC Desire (Bravo) i pewnie wiele od tamtego czasu się zmieniło na plus, ale bardzo dobrze wspominam ten os i dla tego uparcie stoję przy Xiaomi jako rozsądnej (cena/jakość) alternatywie dla nieflagowych Szajsungów itp.
Do wydania mam ~ 1100zł i nie wiem, na który telefon się zdecydować. Zależy mi na zakupie telefonu w Polsce i fakturze VAT23% (ot taki wydatek firmowy - 900zł netto). Pewnie jak większość osób nie lubię przepłacać, dla tego proszę o opinię czy warto szukać telefonu poza PL?
Przejrzałem ofertę technos-online.pl i oto co mi wyskoczyło w tej:
Xiaomi Redmi Note 3 Pro (3/32) - 1039zł
Xiaomi Mi4C Prime (3/32) - 999zł
Xiaomi Mi Note (3/16) - 1179zł
Może coś do listy jeszcze dorzucicie?
A teraz krótkie wymagania:
Wielkość wyświetlacza 5-6" - obowiązkowo
3GB RAM bo przy kilku moich aplikacjach na 2GB zaczynam się dusić - obowiązkowo
Dual SIM - obowiązkowo
Dobra wydajność i jakość wyświetlacza
Dobra wydajność baterii - często pracuję na telefonie (sesje SSH + TeamViewer). Wiem, że nie jest to wygodne ale czasem jest potrzeba na szybko coś zrobić. - obowiązkowo
Telefon w wersji GLOBAL z oryginalnym oprogramowaniem (z tego co się orientuję będzie to wersja EN z GP?) - obowiązkowo
Mile widziane 32GB ROM - opcjonalnie
Fajnie by było jak by gwarancja była 24 miesiące - chyba nie osiągalne przy Xiaomi
Dobra realizacja gwarancji - jak bym sam odsyłał do Chin to pewnie z 2 miesiące by zeszło?
Raczej każdy telefon z ww. będzie spełniał moje wymagania. Najbardziej skłaniam się ku Redmi Note 3 Pro, czytam opinię w necie i same ochy i achy - fajnie, ale chciał bym usłyszeć jakie są bolączki tego telefonu? Nie ma sprzętu bez wad dla tego proszę was Koledzy o pomoc
Pytanie
Upgreydd
Witam wszystkich jako, że jest to mój pierwszy post. Z MIUI miałem styczność na HTC Desire (Bravo) i pewnie wiele od tamtego czasu się zmieniło na plus, ale bardzo dobrze wspominam ten os i dla tego uparcie stoję przy Xiaomi jako rozsądnej (cena/jakość) alternatywie dla nieflagowych Szajsungów itp.
Do wydania mam ~ 1100zł i nie wiem, na który telefon się zdecydować. Zależy mi na zakupie telefonu w Polsce i fakturze VAT23% (ot taki wydatek firmowy - 900zł netto). Pewnie jak większość osób nie lubię przepłacać, dla tego proszę o opinię czy warto szukać telefonu poza PL?
Przejrzałem ofertę technos-online.pl i oto co mi wyskoczyło w tej:
A teraz krótkie wymagania:
Raczej każdy telefon z ww. będzie spełniał moje wymagania. Najbardziej skłaniam się ku Redmi Note 3 Pro, czytam opinię w necie i same ochy i achy - fajnie, ale chciał bym usłyszeć jakie są bolączki tego telefonu? Nie ma sprzętu bez wad dla tego proszę was Koledzy o pomoc
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi