hrabia.pawel Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 (edytowane) Proszę o pomoc. Chciałem zaktualizwać miui do najnowszej dzisiejszej wersji, ściągnałem rom z alternatywnego linku: xiaomi.eu_multi_aqua_6.5.5_v7-5.1.zip po 20 minutach instalacji, gdy nic się nie działo wyłączyłem telefon. Teraz pojawia się tylko logo Mi. Gdy uruchamiam TWRP pokazuje mi że nie ma zainstalowanego systemu, co mam teraz zrobić? Jak nagrać jakis starszy rom do telefonu? Komputer nei widzi telefonu. Edytowane 6 Maja 2016 przez hrabia.pawel
wojtasemaj Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 (edytowane) piszesz w dziale mi4. mi4 to cancro a piszesz, że wgrałeś rom aqua. Chyba ucegliłeś telefon, ale nie jestem pewien. Może jakiś ratunek jest. W twrp (o ile masz), można zaznaczyć opcję mount mtp i podłącz tel do kompa i spróbuj skopiować ODPOWIEDNI rom do pamięci tel i spróbuj jeszcze raz postawić system. Jeżeli się nie da, to kombinuj z miflash - poradnik znajdziesz na forum Edytowane 6 Maja 2016 przez wojtasemaj
hrabia.pawel Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Opublikowano 6 Maja 2016 Wydaje się, że jakbym nagrał system z pliku, to by było okej. Ale nie znam się zupełnie, TWRP działa, widzi wszystko, mogę zmieniać ustawienia, ale nie mam pliku z którego mógłbym nagrać system.
wojtasemaj Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Masz link do romu z cancro (mi4) https://www.androidfilehost.com/?fid=24499762636005480 Poszukaj jak dokładnie podłączyć tel w twrp żeby skopiować pliki na tel. Skopiuj ten rom i próbuj instalować
hrabia.pawel Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Opublikowano 6 Maja 2016 Wielkie dzięki, telefon działa jak nowy!
Nezumi Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi