Skocz do zawartości
  • 0

Xiaomi dla dziewczyny

Pytanie

Opublikowano

Hej, witajcie, od 2 lat jestem szczęśliwym użytkownikiem redmi 2, który śmiga mi bez zarzutów i nie planuję go w najbliższej przyszłości wymieniać.

Tym bardziej zrozumiecie mój spokój duszy, kiedy na codzień obserwowałem zmiany reakcji mojej kobiety, która w pogoni za modą kupowała sobie coraz to nowsze iPhone'y z których to na początku cieszyła się jak dziecko, by pod koniec użytkowania klnąć jak szewc i przeklinać wszystko co ma związek z jabłuszkiem (oczywiście kiedy tylko myślała, że nie ma mnie w pobliżu, bo pomimo moich licznych argumentów, stała nieugięcie za kościołem iPhone'a). W końcu, po 5-tym już pękniętym ekranie i nerwami związanymi z ich wymianą i spadkiem funkcjonalności po takich zabiegach, zapytała się mnie nieśmiało, czy ten mój telefon faktycznie jest taki dobry. No i doszliśmy do punktu, w którym siedzę i wybieram modele xiaomi, nie mając tak naprawdę za dużego pojęcia o nich (telefonów w swoim życiu miałem może 5, o każdego dbam aby posłużył mi jak najdłużej, więc nie zagłębiam się w specyfikacje).

Więc pomyślałem że zapytam was, drodzy użytkownicy, o dopasowanie telefonu do potrzeb. Moja dziewucha nie jest zaawansowana w obsłudze wyspecjalizowanych softów, ani nie potrzebuje telefonu do sterowania rakietami ziemia-powietrze, ale ma w nawyku typowe 'jaranie sie' aplikacjami, które są na topie. Siedzi także w social media i marketingu, więc wszystkie appki społecznościowe typu fb, snapchat, instagramy, sramy itp. są dla niej niezbędne. Dodatkowo w jej iPhonie 5c o pojemności 8GB strasznie szybko wyczerpała się pamięć z jakiegoś powodu (podejrzewam że głównym winowajcą był spotify z racli gromadzenia mnóstwa utworów), więc większa ilość pamięci też byłaby wskazana. Ja ze swojego redmi2 korzytam normalnie, bez przesady, więc bateria starcza mi na 3, czasem nawet 4 dni i mam spokój, kiedy ona potrafi ładować iPhone'a codziennie na dodatek nosząc ze sobą Powerbank.

Myślałem o zakupie redmi 3 z 2GB ramu i 16GB romu, dokupując jednocześnie kartę sd, ale chciałem się zapytać jeszcze o wasze pinie. Telefon nie może być zbyt duży (kobita jest drobna) 5 cali to max, chociaż i tutaj moim zdaniem to przesada, ale jeszcze ujdzie :) . Dzięki z góry za wszystkie wasze propozycje :)

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Ja swojej ostatnio Mi4C 32GB zasugerowałem i mimo kilku wad (trochę jednak nieintuicyjne to MIUI jest) wydaje się być zadowolona z użytkowania. Aż mnie kusi żeby sobie go kupić...

• Like 1
  • 0
Opublikowano

Ja od siebie polecę Redmi 3 2/16. Fajny telefon, bateria mocna (11h na ekranie w tym cały czas internet (3g lub WiFi)). Mam go tydzień, więc to czy będzie po tygodniu mulil czy nie to nie wiem. Narazie działa szybko (MIUI.Eu). Aparat daje rade (do moich potrzeb wystarczy).

Jakość rozmów dobra. Ja mogę go polecić.

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
  • 0
Opublikowano

Z tego co widziałem redmi 3 teraz wypuściło wersje pro z 3gb ramu i waham się najbardziej miedzy zwyklym redmi 3 a pro. Ramu nigdy nie za mało, a przy licznych aplikacjach tym bardziej sie przyda :).

Zaskoczyla mnie pojemność baterii w redmi 3, szczerze mowiac, bo 4100mAh to ppotężna dawka, gdzie taki właśnie iphone 5c ma 1500, przy podobnej stukturze i wadze...

@wtbn jak z użytkowaniem telefonu u Twojej dziewczyny? Chodzi mi o częstotliwość, czy używa go do pracy, komunikowania sie ze znajomymi czy bardziej pod kątem rozrywki? Jeśli wiesz, to czy mógłbyś mi powiedzieć co ile mniej więcej ją ładuje? No i właśnie jak z czasem ładowania, czy te telefony mają już funkcję fast charge? To samo pytanie do @enesas ;)

• 0
Opublikowano

Skoro dziewczynie zależy na baterii to Redmi 3 lub pro (snapdragon) pomimo że to 5.5 słuchawka nie wydaje się cegła a i pewnie będzie miała lepszy komfort w korzystaniu z tych wszystkich społecznościowych wynalazków

wyciosane z RN3P

• 0
Opublikowano (edytowane)

Nie używa go do pracy, tylko kontakt ze znajomymi + słuchanie muzyki z tego co mi wiadomo. Bateria na więcej niż dzień, doładowuje w pracy jeśli nie podłączy na noc. Tam jest QC 2.0 bodajże ale nie wiem na ile ta ładowarka oryginalna to wykorzystuje - w każdym razie ma coś napisane na obudowie o wyższych napięciach niż 5V. Tak to jakieś 1,5h i ma naładowany na niej.

Edytowane przez wtbn
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...