mkiju87 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Witam, Podczas próby aktualizacji do Miui Polska 6.4.7 zauważyłem że telefon nie wchodzi do TWRP (BL miałem odblokowany wcześniej tylko tak aktualizowałem MIUI). Próba wejścia do TWRP skutkowała podwójnym restartem. Aplikacja aktualizacje również nie jest w stanie zaktualizować systemu. Jako że próby powtórnej instalacji TWRP przez skrypt i przez flashity nie przyniosły żadnych rezultatów - zainstalowałem stable china 7.0.19 po czym najnowszego dev Po wpisaniu *#*#6484#*#* w Software version mam: fastboot lock state "lock" i efuse state "on". Wgrywanie TWRP przynosi twe same efekty co na początku czyli restart i uruchomienie systemu. Proszę o pomoc,
mkiju87 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Odblokowałem powtórnie urządzenie przez mi unlock. Dziwne bo nie musiałem powtórnie przechodzić całej procedury.
GeoRedfox Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgoda jest aktywna podobno przez 30 dni, dlatego prawdopodobnie.
mkiju87 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Minęło mi 30 dni na 100%. Zgodę dostałem 16 lutego. Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez mkiju87
Gość mniamek75 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 13 godzin temu, mkiju87 napisał: Odblokowałem powtórnie urządzenie przez mi unlock. Dziwne bo nie musiałem powtórnie przechodzić całej procedury. Witam Czy nie było problemu z mi unlokiem ? Mi ciągle wyskakuje jakiś error sieci. Czy procedura ponownego odblokowania u Ciebie przebiegła bez komplikacji ? Swoją drogą ciekawe jestem co ma do powiedzenia nasz guru Acid na ten temat. Ja do tej pory aktualizacje przeprowadziłem przez flashify a "niby''odblokowalem bootloader na 6.1.21 i wydawało się że procedura przebiegła w 100% pomyslnie.
mkiju87 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Jakiej wersji unlocka używasz? Wejdź może w link http://www.miui.com/unlock/index_en.html i pobierz najnowszą wersję. Sprawdź w *#*#6484#*#* status fastboot. Może masz unluck wtedy trzeba tylko wgrać TWRP.
Gość mniamek75 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 (edytowane) 18 godzin temu, mkiju87 napisał: Jakiej wersji unlocka używasz? Wejdź może w link http://www.miui.com/unlock/index_en.html i pobierz najnowszą wersję. Sprawdź w *#*#6484#*#* status fastboot. Może masz unluck wtedy trzeba tylko wgrać TWRP. Dzięki za podpowiedź Sprawdzilem status fastboot i rzeczywiście miałem unlock, a przecież na 6.1.21 odblokowywalem proces zakończył się w 100% to dlaczego miałem zablokowany bootloader !!! Może mi ktoś mądry wytłumaczy why!? Musiałem odblokować ponownie, pomógł Hotspot Shield Free VPN z lokalizacją na Hongkong. Poszło gładko znowu odblokowany na 100% tylko na jak długo Wygrałem TRWP 3.0.0. A później przez niego 7.2.3 stable EU tak dla próby bo na 6.4.7. (na zablokowany bootloader !) coś za szybko uciekała bateria i troszkę straciłem zaufanie do miui Polska . Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam. Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez mniamek75
Rekomendowane odpowiedzi