Slazer Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Witam, dostałem Redmi Red Rice, który się nie uruchamia. Podłączałem go pod PC, lecz nie wykrywa go (w menedżerze zadań nic się nie pojawia). Da się coś z tym zrobić "w domu", czy tylko serwis?
Numb Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Jak podczas podłączenia nie pojawi się nawet port VCOM to kosz lub podstawka pod kubek/kufel Jak chociaż na chwilę się pojawi to SPFT i powinien wstać. 1
Antek Szprycha Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Bez baterii trzymając vol -. Czy się mylę? Wysłane z mojego Redmi Note 2 1
Numb Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Bez różnicy czy z baterią czy bez. Trzymanie klawiszy też nie jest konieczne. Po prostu jak będzie dźwięk podłączania to na 1-2 sekundy powinien się pojawić port VCOM.
Slazer Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) Zwykłe podłączenie = brak reakcji PC. Trzymanie vol - i podłączenie bez baterii = jest dźwięk podłączanego urządzenia i instaluje się jakiś sterownik. Pokazuje się na chwilę w menedżerze zadań "nieznane urządzenie" ale po chwili znika, tak 1-2 sekundy. Jak coś uda mi się zrobić/nie uda mi się zrobić nic to zedytuję ten post. Edytowane 5 Kwietnia 2016 przez Slazer 1
Antek Szprycha Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zwykłe podłączenie = brak reakcji PC. Trzymanie vol - i podłączenie bez baterii = jest dźwięk podłączanego urządzenia i instaluje się jakiś sterownik. Pokazuje się na chwilę w menedżerze zadań "nieznane urządzenie" ale po chwili znika, tak 1-2 sekundy. Jak coś uda mi się zrobić/nie uda mi się zrobić nic to zedytuję ten post. Pewnie jak sterownik się zainstaluje to będzie żył Wysłane z mojego Redmi Note 2
Slazer Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Teraz walczę z "BROM ERROR : S_FT_DA_NO_RESPONSE (4001) DA didn't send response data to FlashTool!". Jakby ktoś miał jakiś pomysł, to chętnie go wykorzystam.
Numb Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zmień USB, kabel, kompa. Z tego błędu wynika, że komórka nie odpowiada. Ewentualnie uruchom SPFT z uprawnieniami admina. Często różne błędy wynikają ze złego zainstalowania sterownika.
Slazer Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) Spróbuję innego sterownika, reszta nie dała rezultatu. Jest możliwość że po prostu pamięć jest uszkodzona i dlatego nie da się zflashować? Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez Slazer
Rekomendowane odpowiedzi