Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktokolwiek spotkał się z problemem z wysyłaniem/odbieraniem MMSów po aktualizacji na 6.3.24?

Aktualizacja przeprowadzana z poziomu telefonu dwuetapowo z wykorzystaniem .zip.

Resetowanie punktów dostępu, wpisywanie nowych nie działa.

Przez chwilę problem dało się obejść wybierając na sztywno  roaming w TMobile. Ale po kilku godzinach i to przestało działać.

SMSy działają prawidłowo, połączenia też.

Może pomożecie mi to usprawnić.

Dodatkowo mam jeszcze jedno pytanie - po aktualizacji tylko z galerii pozostały mi opcje udostępniania plików jednym z dowolnych programów (np. mms, poczta, dropbox itp.). Natomiast znikła taka możliwość w innych apkach np. Viber (jako jedyna możliwość do udostępnienia pokazują tylko MiDrop). Jak to można to przywrócić?

Opublikowano

Już ogarnięte :-D

Nie  wiem, co było powodem. Zadziałało ponowna instalacja 6.3.24 i wipe. Próba przywrócenia ustawień z kopii zapasowej w chmurze lub USB ponownie blokuje MMSy.

Jedynie (na szczęście) książka telefoniczna i archiwum smsów(mmsów) nie spowodowało ponownej blokady.

Przywrócenie aplikacji bez ustawień systemowych  - blokada;

Próba przywrócenia ustawień be aplikacji - blokada (w tym momencie zgłupiałem!).

Pobawiłem się i zrobiłem downgrade do 5.12.17 - wszystko działa ładując dane z kopiii zapasowej w chmurze/USB - więc nie jest to błąd kopii.

Proszę o zamknięcie tematu i przeniesienie do archiwum X

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...