magaw56 Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 Witam! Dzisiaj przyjechał do mnie w końću redmi note 3, telefon zostal sposzczony i podczas gdy go ogarnialem zaczela mi sie sciagac nowsza wersja mui przez co telefon sie rebootowal i stracilem polska wersje, to nic, bo i tak była dziadoska i tłumaczyła może 2/3 całośći telefonu. Angielski to dla mnie nie problem, więc nie przejąłem się tym, po zainstalowaniu aktualizacji chcialem wejsc na Google play, ale tam wyskoczył jakiś bląd i żadnego sklepu nie ujrzałem, tak samo chciałem wejść na Youtube , 3-4 sekundy aplikacja chodziła i zaraz się wyłączyła, pomyślalem sobie no ok, wrócę do ustawień fabrycznych i jakoś będzie, wróciłem do fabrycznych to już nawet google play nie było ani praktycznie nic z appek od googla, zaczalem sciagac wedlug jakiegos poradnika z jutuba google play, zainstalowało się i uruchomiło poprawnie, jednak nie mogę ściągać żadnych aplikacji bo jakieś blędy wyskakują, co więcej dalej nie mogę wchodzić na youtuba... Moje pytanie jest takie co mam robić? Jak to naprawić? O co tu chodzi? Chcę normalnie działąjacy telefon...
situ Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 Najprościej wgrać MIUI Polska z tego tematu. Spoiler
magaw56 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Opublikowano 24 Marca 2016 a czy musze bootloadera uruchamiac, czy mozna bez niego? I czy stracę gwarancję u sprzedawcy po zmianie mui?
Ovchie Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 7 minut temu, magaw56 napisał: a czy musze bootloadera uruchamiac, czy mozna bez niego? I czy stracę gwarancję u sprzedawcy po zmianie mui? Nie musisz uruchamiać ani odblokowywać bootloadery. Gwarancji raczej nie stracisz - na forum toczą się dyskusje czy coś takiego w ogóle istnieje dla telefonów zaciąganych z Chin, bez oficjalnego wsparcia w Polsce. Zakładając ROM z linka zyskujesz pełne spolszczenie, pozbędziesz, się chińskich apek, które tylko smiecą i bedIws miał zintegrowane apki od Google. Zwróć tylko uwagę na opis procedury i upewnij się, że robisz wszystko tak jak zapisano - ja walczyłem przez ponad tydzień i nic mi nie szło, ale jak już ra dałem radę to kolejne 10 zmian systemu poszlo jak z płatka Ovchie
magaw56 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Opublikowano 24 Marca 2016 jak sobie poradzić z tym flashtoolem? ;/ bo mi nic nie wyswietla sie w nim i w ogole nie wiem co i jak mam tam wybrać. Pomożesz?
situ Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 Wystarczy trochę swojej chęci ,wszystko jest opisane i są filmy na youtube.
Ovchie Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 W instrukcji masz wszystko ładnie - ja dopiero wieczorem będę dostępny...
magaw56 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Opublikowano 24 Marca 2016 tyle ze ja mam taki problem, że mi się nie wyświetla nic po podłączeniu telefonu do komputera i sciagniecia tego najnowszego mui z tego tematu i wlaczeniu tego flashtoola, mam wszystko puste, a co patrze na jutubie to każdy po włączeniu ma to jakoś automatycznie. Chyba, że ja coś źle rozumiem
Ovchie Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 Sterowniki telefonu zainstalowane? W trybie opisanym na forum? Wyłączyłeś telefon zanim go podpiales i wciskałeś przy tym volume- ? A podstawowe pytanie brzmi: jaką masz wersję systemu Ovchie
magaw56 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Opublikowano 24 Marca 2016 Mam MIUI 7.2 | Stable 7.2.3.0 (LHNCNDA). Jakie sterowniki? gdzie o tym wyczytać? Nie wyłączałem ani nie wciskałem volume-
Tajniak Opublikowano 24 Marca 2016 Opublikowano 24 Marca 2016 Na forum masz instrukcje napisane w przejrzysty sposób, poszukaj i przeczytaj przed przystąpieniem do działania, bo aktualnie - bez urazy - ale się strasznie motasz. Gdy już ogarniesz temat to na ewentualne pytania ludzie chętnie odpowiedzą
magaw56 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) bo kompletnie nie wiem od czego tu zacząć aby to normalnie działało... no ale poczytam może się czegoś dowiem Edytowane 25 Marca 2016 przez magaw56
magaw56 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Opublikowano 25 Marca 2016 bo kompletnie nie wiem od czego tu zacząć aby to normalnie działało... no ale poczytam może się czegoś dowiem EDIT: PORADNIK USB Skorzystałem z tego poradnika i nic się nie zmienia, dalej w menadzeze mam koło Redmi znaczek ze nie wykrywa... Co robić? Nie jestem jakimś specjalistą software'owym, żeby to wszystko ogarniać, więc nie każcie mi szukać po forum bo niektóre poradniki nie są czysto i przejrzyście napisane, proszę o wypowiedzenie się jakiegoś znawcy, który mi konkretnie powie możliwości....
lamer Opublikowano 25 Marca 2016 Opublikowano 25 Marca 2016 Jak windows? Czy możesz na kompie przeglądać zawartość telefonu?
magaw56 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Opublikowano 25 Marca 2016 Mogę sobie wejść popatrzeć co tam mam DCIM i inne normalne rzeczy jak to w telefonie, zrzucać fotki i tak dalej jak to na przenośnym dysku. Windows 10 Home 64bit. Tylko takowy mam obecnie bo jestem na święta w domu, w mieszkaniu mam PCta z Win 10 Pro, ale nie wiem czy to by coś zmieniało zbytnio w tej sprawie.
lamer Opublikowano 25 Marca 2016 Opublikowano 25 Marca 2016 No to sterowniki masz. U mnie też jest ikonka wykrzyknika przy Redmi ale i tak działa. Robisz procedurę flashowania właściwie? Ustaw wszystko we flash toolu jak na obrazku z pierwszego postu (musisz wybrać pliki z dysku), kliknij download a później podłącz wyłączony wcześniej telefon trzymając VOL-. Tak robiłeś?
magaw56 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Opublikowano 25 Marca 2016 Właściwie to tymi słowami mnie nakierowałeś do poprawnego zrobienia tego, za chwilę spróbuję tak jak mówisz, bo ja to chyba na odwrót rozumiałem.
magaw56 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Opublikowano 25 Marca 2016 Właściwie to tymi słowami mnie nakierowałeś do poprawnego zrobienia tego, za chwilę spróbuję tak jak mówisz, bo ja to chyba na odwrót rozumiałem. Kocham Cię Lamer! Działa!
mrosi Opublikowano 25 Marca 2016 Opublikowano 25 Marca 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi