Cześć, to mój pierwszy post na tym forum Po wnikliwej jego lekturze jestem praktycznie zdecydowany na zakup Mi4c.
Telefonu potrzebuję do:
komunikatory - Skype, FB messenger, VoipDiscount
nawigacja GPS - Google Maps, Yanosik, maps.me. Co ważne, nawigacji użytkuję także na motocyklu, gdzie mam pokrowiec do którego wejdzie telefon o wymiarach maksymalnie ok. 140 x 80 mm. Sony M4 Aqua mojej dziewczyny (145.5 x 72.6 mm) się nie mieści.
muzyka - serwisy streamingowe Deezer i Soundcloud i przesyłanie dźwięku dalej do amplitunera przez Chromecast Audio; zdarza mi się też słuchać na słuchawkach
w niedługiej przyszłości mam nadzieję, że też Netflix i przesyłanie dalej do projektora przez Chromecast zwykły
tethering WiFi
połączenia po VPN z pracą
szybki internet jest mi niezbędny, zarówno po LTE (Warszawa) jak i wifi
Nieistotne dla mnie są:
aparaty - robię zdjęcie tylko jak muszę coś na olx sprzedać
bateria - jestem przyzwyczajony do ciągłego ładowania w pracy/domu/aucie
wydajność w grach
wygląd telefonu
Zwłaszcza biorąc pod uwagę wymagane wymiary, widać, że Mi4c jest praktycznie idealny Brałbym wersję 3GB RAM / 32 GB internal memory.
Czego więc mi w tym telefonie brakuje? Lepszego DAC-a do słuchania muzyki, prawdziwego GPS-a (bo jak rozumiem, Mi4c ma "tylko" A-GPS?), slotu microSD lub większej pamięci wewnętrznej na muzykę na wyjazdy zagraniczne, kiedy nie mogę używać serwisów streamingowych.
Czy możecie polecić coś lepszego w tych wymiarach? Budżet właściwie nie jest ograniczeniem, ale decyduję się na telefon w okolicach 200$, bo nie widzę sensu kupować takiego Samsunga S7 czy Mi5 dla moich (raczej?) niewygórowanych zastosowań.
Pytanie
jewgienij
Cześć, to mój pierwszy post na tym forum
Po wnikliwej jego lekturze jestem praktycznie zdecydowany na zakup Mi4c.
Telefonu potrzebuję do:
Nieistotne dla mnie są:
Zwłaszcza biorąc pod uwagę wymagane wymiary, widać, że Mi4c jest praktycznie idealny
Brałbym wersję 3GB RAM / 32 GB internal memory.
Czego więc mi w tym telefonie brakuje? Lepszego DAC-a do słuchania muzyki, prawdziwego GPS-a (bo jak rozumiem, Mi4c ma "tylko" A-GPS?), slotu microSD lub większej pamięci wewnętrznej na muzykę na wyjazdy zagraniczne, kiedy nie mogę używać serwisów streamingowych.
Czy możecie polecić coś lepszego w tych wymiarach? Budżet właściwie nie jest ograniczeniem, ale decyduję się na telefon w okolicach 200$, bo nie widzę sensu kupować takiego Samsunga S7 czy Mi5 dla moich (raczej?) niewygórowanych zastosowań.
Z góry dzięki!
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi