Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, niedawno dostałam nowego MI4. Wszystko pięknie wygląda, ale niekoniecznie wszystko działa. Otóż, gdy chcę wpisać jakikolwiek tekst (dajmy na to SMS, albo hasło do sieci wi-fi) nie wyświetla mi się w ogóle klawiatura qwerty. Telefon próbowałam już restartować, lecz bez skutku. Wchodząc w ustawienia Język i klawiatura w rubryczce z obecną klawiaturą nie mam nic wpisane, po prostu jakby nie było żadnej klawiatury w telefonie, wybrać takowej klawiatury z tej rubryczki też nie mogę, gdyż po kilkunastu desperackich kliknięciach na ową rubryczkę żadne opcje się nie wyświetlają. Czy ktoś mógłby mi pomóc, bądź gdzieś przegapiłam taki wątek?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

mam problem taki sam jak założyciel tego tematu, dziś zainstalowałem nową aktualizację miui 6.3.31 do mi4 lte i od tej pory nie działa mi klawiatura. Nawet się nie pokazuje. W menu język i klawiatura nie ma nic, wcześniej były dwie do wyboru, zwykła i xperia. Nie da się nic napisać na telefonie :( Ktoś ma pomysł jak to rozwiązać? 

@Nezumi miui polska miałem zainstalowane od samego początku, aktualizację pobieram ze strony miui polska zawsze...

Opublikowano
8 godzin temu, shota napisał:

mam problem taki sam jak założyciel tego tematu, dziś zainstalowałem nową aktualizację miui 6.3.31 do mi4 lte i od tej pory nie działa mi klawiatura. Nawet się nie pokazuje. W menu język i klawiatura nie ma nic, wcześniej były dwie do wyboru, zwykła i xperia. Nie da się nic napisać na telefonie :( Ktoś ma pomysł jak to rozwiązać? 

@Nezumi miui polska miałem zainstalowane od samego początku, aktualizację pobieram ze strony miui polska zawsze...

Na stronie jest paczka z dodatkami MIUIPolska, spróbuj ją zainstalować lub zainstaluj 2x aktu 6.3.31, widocznie klawa google Ci się nie zainstalowała. Możesz też wejść do sklepu Google na PC i przez PC zainstalować na telefonie jakąś inną klawę.

Opublikowano

To chyba nie tu jest problem. Zainstalowałem klawe SwiftKey i nic. Potem odinstalowałem klawe google i zainstalowałem od nowa. W autostarcie ustawiłem klawe Swift, restart i nic... Wcześniej instalowałem 2x aktualizacje i tez nie pomoglo

Opublikowano
32 minuty temu, shota napisał:

To chyba nie tu jest problem. Zainstalowałem klawe SwiftKey i nic. Potem odinstalowałem klawe google i zainstalowałem od nowa. W autostarcie ustawiłem klawe Swift, restart i nic... Wcześniej instalowałem 2x aktualizacje i tez nie pomoglo

Piszesz najpierw, że nie masz w ustawieniach żadnej klawy, a teraz piszesz, że masz swift i google, które odinstalowałeś, to w końcu jak jest? Jeżeli klawa google była od początku to nie powinieneś jej usuwać... bo po co?

Opublikowano

napisałem, że w opcji wyboru klawiatury nic się nie pokauje. Więc tak jak radziłeś zainstalowałem z google play klawiaturę SwiftKey. Nie pomogło. Potem stwierdziłem, że zainstaluję klawę google i kiedy wyszukałem ją w sklepie to pokazało mi, że jest zainstalowana na urządzeniu. Pomyślałem, że może ma jakiś bląd, odinstalowałem i zainstalowałem ponownie. Nie pomogło.

Opublikowano
4 minuty temu, shota napisał:

napisałem, że w opcji wyboru klawiatury nic się nie pokauje. Więc tak jak radziłeś zainstalowałem z google play klawiaturę SwiftKey. Nie pomogło. Potem stwierdziłem, że zainstaluję klawę google i kiedy wyszukałem ją w sklepie to pokazało mi, że jest zainstalowana na urządzeniu. Pomyślałem, że może ma jakiś bląd, odinstalowałem i zainstalowałem ponownie. Nie pomogło.

Ciekawe. Spróbuj może walnąć sobie Wipe cache+dalvik/art, a następnie zainstalować klawe google ze sklepu, może załapie, jak nie pomoże to wtedy full wipe + ponowna aktualizacja.

Opublikowano

No niestety ale tylko full wipe pomógł, dzięki za pomoc. O dziwo (jak dla mnie) po full wipe miałem miui polska w wersji 6,3,31 ale wybrakowane jakieś, nie było niektórych aplikacji. Ponowna instalacja paczki rozwiązała problem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...