wensz Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) Witam . Wszystko zaczęło się spuc kiedy podczas lądowania telefon się wyłączył sam z siebie i strasznie nagrzał. Potem już ciągle 1,5h max działania ekranu , telefon cały nagrzany non-stop. Na początku wakelock powodował audiomix, ale to rozwiazalem(wyłączenie dźwięków blokowania, itd ) Zmiana softu nie pomogła , był full wipe. Teraz mam soft stable od xiaomi.eu 7.1.8.0 z tego co pamiętam. Proszę o pomoc. //EDIT to chyba wciąż audiomix. Dodaje SS. Edytowane 13 Marca 2016 przez wensz
Ovchie Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) Sprobuj sprawdzić co jeszcze robi Ci wakelock tu masz artykuł o oszczwdzaniu baterii a w nim użycie wakelock detector i greenify http://www.dobreprogramy.pl/Android-zaawansowany-poradnik-jak-zaoszczedzic-baterie-i-nie-tylko,Blog,64190.html A Audiomix można wyłączyć gdzieś w ustawieniach - jak znajdę to podam Ci ścieżkę Edytowane 13 Marca 2016 przez Ovchie
Ovchie Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 Wyłączanie Audio Mix: Ustawienia - urządzenie - opcje programistyczne - wyłącz używanie NuPlayera (pod koniec listy). opcje programistyczne są standardowo ukryte - wlaczasz je pukając 7 razy w informacje o zainstalowanej wersji ROM w info o telefonie Ovchie
wensz Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Opublikowano 15 Marca 2016 Wyłączanie Audio Mix: Ustawienia - urządzenie - opcje programistyczne - wyłącz używanie NuPlayera (pod koniec listy). opcje programistyczne są standardowo ukryte - wlaczasz je pukając 7 razy w informacje o zainstalowanej wersji ROM w info o telefonie Ovchie Ok z wakelockiem sobie poradzilem . teraz jest problem z grzaniem i bateria. Telefon podłączony do oryginalnej ładowarki się rozładowuje. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
mrosi Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 10 minut temu, wensz napisał: Ok z wakelockiem sobie poradzilem . teraz jest problem z grzaniem i bateria. Telefon podłączony do oryginalnej ładowarki się rozładowuje. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Miałem podobnie przy Mi Note w którymś z ROMów. Spróbuj zrobić full wipe kilka razy. 1
wensz Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Opublikowano 16 Marca 2016 12 godzin temu, mrosi napisał: Miałem podobnie przy Mi Note w którymś z ROMów. Spróbuj zrobić full wipe kilka razy. Pomogło , ale telefon nadal sie grzeje .
mrosi Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 1 godzinę temu, wensz napisał: Pomogło , ale telefon nadal sie grzeje . Grzanie ustąpiło u mnie po drugim czy trzecim ładowaniu. 1
Ovchie Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 A może to ta przejściówka na polskie gniazdka jest winna? U mnie ledwo się trzymała ładowarki i w końcu wymieniłem na jakąś inną, którą miałem w szufladzie Ovchie
wensz Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Opublikowano 16 Marca 2016 Dnia 15.03.2016o18:50, mrosi napisał: Miałem podobnie przy Mi Note w którymś z ROMów. Spróbuj zrobić full wipe kilka razy. Drugie ładowanie i telefon już znowu się tylko rozładowuje . nie mam już sił na to xiaomi. 2 godziny temu, Ovchie napisał: A może to ta przejściówka na polskie gniazdka jest winna? U mnie ledwo się trzymała ładowarki i w końcu wymieniłem na jakąś inną, którą miałem w szufladzie Ovchie U mnie na taśmę dwustronna mam zamocowane .
Rekomendowane odpowiedzi