Skocz do zawartości

Problem z instalacją Custom Romu, instalacja TWRP, i ogólne problemy z Redmi Note 3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

*tworze kolejny raz temat o tym, ale tym razem bardziej wyjaśnione*

Witam.

Od niecałego miesiąca probuje uporać się z moim telefonem i nie mogę zrobić to co ja chcę, a z tym cackam się jak nie powiem z czym. 

Co dokładnie - wszystko zaczyna się od Bootloadera którego nie mogę odblokować (mam pozwolenie na odblokowanie), gdzie każda próba kończy się błędem, dowiedziałem się że muszę wpierw zainstalować China Dev ROM który nie chce się zainstalować, gdzie próbowałem go zainstalować poprzez Updater w telefonie jak i SP Flash Tool i w obu mam komunikat o niepowodzeniu. Próbowałem poradnika na MIUIPolska jak i na forum Xiaomi z dokładną instrukcją. Próbowałem też zainstalować TWRP ale nie wiedziałem jakie więc wybrałem pierwsze lepsze (cancro) i chciałem poprzez Flashify je zainstalować ale to na nic - po reboot'cie wchodzi mi w ekran gdzie jest telefon z logiem Mi i z kablem USB które po podłączeniu z komputerem łączy mi też w ekranie telefonu, tak to się nic nie dzieje. 

Totalnie nie wiem co robić, jedynie co potrafię to tylko ROOTa zainstalować który mi się udał bez problemu. 

Bardzo proszę o jak największą pomoc, która zakończy się powodzeniem. 

Jesli znajduje się jakaś osoba która może mi pomóc poprzez rozmowę na prywatnej wiadomości typy Steam, Skype, albo też tutaj, będę bardzo wdzięczny i napisanie do mnie. 

EDIT: Moja aktualna wersja ROMu to 7.0.19.0 Stable. 

Edytowane przez Enstell
Opublikowano

Czy instalując DEV przez Updater w telefonie, klikałeś tylko sprawdzanie czy są aktualizacje, czy ściągnąłeś pliki z sieci?

Z tego co wiem, to wersja stable ROM nie ma update do DEV przez OTA (może ktoś mnie skoryguje) i nie będzie pokazywał, że jest aktualizacja DEV.

Ja ściągałem spakowaną wersję DEV na telefon a potem w Updater wskazywałem, skąd ma zainstalować ROM - i poszło. Nawet telefon się upewniał, czy na pewno chcę instalować starszą wersję oprogramowania DEV niż już działający Stable.

Zabawa z Flash Tool bywa dłuuga i męcząca, dopóki się nie zaskoczy albo nie znajdzie dobrej wersji FS... 

Ovchie

Opublikowano
12 minut temu, Ovchie napisał:

Czy instalując DEV przez Updater w telefonie, klikałeś tylko sprawdzanie czy są aktualizacje, czy ściągnąłeś pliki z sieci?

Z tego co wiem, to wersja stable ROM nie ma update do DEV przez OTA (może ktoś mnie skoryguje) i nie będzie pokazywał, że jest aktualizacja DEV.

Ja ściągałem spakowaną wersję DEV na telefon a potem w Updater wskazywałem, skąd ma zainstalować ROM - i poszło. Nawet telefon się upewniał, czy na pewno chcę instalować starszą wersję oprogramowania DEV niż już działający Stable.

Zabawa z Flash Tool bywa dłuuga i męcząca, dopóki się nie zaskoczy albo nie znajdzie dobrej wersji FS... 

Ovchie

Jeśli chodzi o China Dev Rom to pobierałem go z TEJ strony. A inne ROMy pobierałem STĄD, to samo TWRP.

A próbowałem instalować ROMy poprzez Updater wrzucając plik w .zip do telefonu, i wybierałem "Choose Update Package".

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...