Jump to content

Siruthial

Użytkownicy
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Dodatkowe

  • Smartfon
    Redmi 1S

Siruthial's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Działa. No wstyd trochę, bo faktycznie jak poleżał w ładowarce to i niedługo potem wyświetlił obrazek z baterią i potem się i włączył normalnie. Dziękuje bardzo za zainteresowanie i pomoc.
  2. Ciężko powiedzieć, bo po podłączeniu ładowarki nic się nie zmienia poza tym, że dioda na dole zaczyna migać na czerwono. Na ekranie nie wyświetla się, żeby ładował. Edit: Od razu zapytam, czy ktoś może polecić jakiś serwis w Warszawie, któremu mógłbym to oddać, ewentualnie polecić samego siebie w Warszawie.
  3. C:\Users\Paweł\Downloads\fastboot>fastboot flash recovery twrp-2.8.7.0-armani.im g sending 'recovery' (12964 KB)... OKAY writing 'recovery'... OKAY I teraz tak. Telefon jest bez baterii obecnie. Wyjmuje kabel, wyłączam. Trzymając power+vol up, wkładam kabel. I nic, migające logo. Z baterią nadal się nie uruchamia wcale.
  4. Nie pomogło. Ściągnąłem obraz stąd: https://dl.twrp.me/armani/ Wszedłem w fastboot. Polecenie: C:\Users\Paweł\Downloads\fastboot>fastboot boot twrp-2.8.7.0-armani.img downloading 'boot.img'... OKAY booting... OKAY Telefon się zrestartował. Miga logo. Wciskam volume up, nic się nie dzieje. Miga sobie dalej.
  5. Nie. Włącza się, wyświetla logo MI, w kółko. Po naciśnięciu volume down wchodzi w fastboot. Po naciśnięciu volume up, nic się nie dzieje. To wszytko oczywiście tylko na kablu bez baterii. Z Baterią, nie reaguje na nic.
  6. Hmm... Czy zastosowanie się tego manuala: http://en.miui.com/thread-113630-1-1.htmlmoże mi pomoc? Ogólnie myślałem, że testpoints i zworki się używa jak tel jest niewykrywany przez komp, no a mój jest.
  7. Czy mogę prosić o dokładniejsze wskazówki? Nie widzę, żeby fastboot miał comand "wipe_all", a w folderze z obrazami też nie widze żadnego skyptu o takiej nazwie.
  8. Hej, no więc tak jak w tytule. Po skopaniu aktualizacji, ściągnięciu nie tego romu co trzeba telefon wchodził tylko w recovery mode. Poleżał przez noc i kilka godzin i przestał się w ogóle włączać. Cegła. Po podpięciu do ładowarki dawał krótkie mignięcie diodą na czerwono. Po zainstalowaniu MiPhone/MiFlash na Windows 8 i 10 (robiłem na dwóch), telefon był widziany przez komputer. Próby wgrania romu, tym razem Armani wersja (ostatnio używana): armani_global_images_5.9.25_20150917.0000.1_4.4_global_907a16063e Miflash zwracał błąd "Reached the end of the file.(0x80070026: Receiving hello packet)", błąd udało się przeskoczyć po próbie wgrania romu po wyjęciu baterii. Miflash stwierdził, że wszytko ok, nie zwrócił błędu. Po tym telefon włącza się i zatrzymuje się na ciągły wyświetlaniu logo MI. Nie jestem w stanie wejśc w recovery mode, żeby użyć tego poradnika: http://en.miui.com/thread-57188-1-1.html Starałem się sflashować recovery tak jak opisane tutaj: http://en.miui.com/thread-25408-1-1.html Bez problemów, jednak po udanej operacji telefon się resetuje i nadal zapętlony na tym logo. Dziś podjąłem próbę tego samego z Ubuntu 14.04 Zaistalowałem fastboot i adp. Ściągnąłem też QtADB, które akurat zawiesza się po wskazaniu mu jakiegoś obrazu do flashowania, więc nie wyszedłem poza terminal. Wszytko tak jak opisał Acid, http://miuipolska.pl/forum/topic/3160-miflash-formatowanie-telefonu-windowslinux/ Nie dostrzegłem żadnych wykrzaczeń po drodze. Wrzucam moje ostatnie podejście: sudo ./flash_all_except_data_storage.sh product: MSM8226 target reported max download size of 838860800 bytes sending 'tz' (349 KB)... OKAY [ 0.012s] writing 'tz'... OKAY [ 0.023s] finished. total time: 0.035s target reported max download size of 838860800 bytes sending 'sdi' (11 KB)... OKAY [ 0.004s] writing 'sdi'... OKAY [ 0.004s] finished. total time: 0.008s target reported max download size of 838860800 bytes sending 'sbl1' (246 KB)... OKAY [ 0.009s] writing 'sbl1'... OKAY [ 0.023s] finished. total time: 0.032s target reported max download size of 838860800 bytes sending 'rpm' (147 KB)... OKAY [ 0.006s] writing 'rpm'... OKAY [ 0.014s] finished. total time: 0.020s target reported max download size of 838860800 bytes sending 'aboot' (1152 KB)... OKAY [ 0.038s] writing 'aboot'... OKAY [ 0.060s] finished. total time: 0.098s erasing 'boot'... OKAY [ 2.627s] finished. total time: 2.627s target reported max download size of 838860800 bytes sending 'misc' (8 KB)... OKAY [ 0.004s] writing 'misc'... OKAY [ 0.005s] finished. total time: 0.008s target reported max download size of 838860800 bytes sending 'modem' (41089 KB)... OKAY [ 1.293s] writing 'modem'... OKAY [ 1.939s] finished. total time: 3.232s target reported max download size of 838860800 bytes erasing 'system'... OKAY [ 3.350s] sending 'system' (755010 KB)... OKAY [ 23.719s] writing 'system'... OKAY [ 44.711s] finished. total time: 71.781s target reported max download size of 838860800 bytes erasing 'cache'... OKAY [ 2.635s] sending 'cache' (8336 KB)... OKAY [ 0.265s] writing 'cache'... OKAY [ 0.424s] finished. total time: 3.324s target reported max download size of 838860800 bytes sending 'recovery' (12946 KB)... OKAY [ 0.408s] writing 'recovery'... OKAY [ 0.624s] finished. total time: 1.032s target reported max download size of 838860800 bytes sending 'boot' (11386 KB)... OKAY [ 0.359s] writing 'boot'... OKAY [ 0.528s] finished. total time: 0.887s rebooting... finished. total time: 0.001s Używałem też poleceń: sudo ./flash_all.sh oraz sudo fastboot flash recovery images/recovery.img Bez errorów, bez efektów. Mogę pokazać logi. Podsumowując: Telefon jest widziany przez komputer. Przy włożonej baterii nadal nie chce się włączyć. To bez zmian odkąd poleżał w spokoju. Świeżo po wgraniu nowego, złego romu włączał się się także z baterią. Po wyjęciu baterii i podpięciu kabla: Włącza się, wyświetla się logo MI, restartuje się, znowu logo MI, itd... Po wciśnięciu volume down: Wchodzi w tyb fastboot (wyświetla się zajączek w czapce). Nie wchodzi w recovery mode. Bardzo prosze o pomoc.
×
×
  • Create New...