Mackai

Nowi użytkownicy
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Mackai

  • Rank
    Nowy

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. @gucio Mi pierwotnie nie chciało się wgrać żadne BLE ani żaden soft, czy to z generatora, czy stockowy. Pomógł dopiero "factory reset" z pozycji Xiaomi Home, teraz mogę wgrywać co chcę - więc zostawiam to info na przyszłość, może komuś pomoże. Do wyboru do obniżenia BLE znalazłem stockowe 0.9 lub 0.74 od CamiAlfa. Poczytałem co daje BLE od CamiAlfa i wybrałem właśnie je ze względu na zalety. Jak znacie lepsze, to chętnie przetestuję. Rzeczywiście na liczniku prędkości mam zawsze dwie cyfry, gdybyś mi nie napisał to bym się nawet nie zorientował. Nie wiem, czy to kwestia BLE, czy softu... A co do prędkości 20km/h + to wyświetla mi pełen zakres, i 23 i 24 i 25...
  2. Ok, udało się - wrzuciłem ponownie na telefon Xiaomi Home, połączyłem się z hulajnogą, wykonałem "factory reset", rozłączyłem, usunąłem hulajkę i odpaliłem m365 DownG i temat ruszył. @gucio BLE wrzuciłem 074 modyfikowane przez CamiAlfa: https://hackm365.com/x/BLE074_PRO_normal_update2.zip - świetna sprawa, bluetooth (oznaczany migającym piktogramem na wyśwoetlaczu) wyłącza się po chwili jeśli nieużywany, nikt nam nie zrobi psikusa, szybkie łączenie, polecam.
  3. @pixelq Tak, jak napisałem, jak nie poszło mi wgrywanie od razu zmodyfikowanego firmware, to wziąłem się za obniżanie BLE do 0,9 - więc wiem i rozumiem, że trzeba BLE obniżyć, ale tu też mam problem. Klikam dwa razy, tak jak instruujecie, "check ver" - widać to na drugim screenie - i dopiero po drugim kliknięciu można otworzyć i flashować bin. ALE żadne "got key" się nie pojawia - pojawia się to, co widać na drugim screenie. Niestety, na drugim telefonie innej marki jest to samo. Telefony nie są rootowane, aplikację próbowałem przeinstalować, wyłączyłem blokery reklam, nic więcej, co może utrudniać sprawę, nie przychodzi mi do głowy...
  4. Cześć! Zgodnie z Waszymi postami wziąłem się za modyfikację swojej emki pro. Mam wersję z firmware 1.6.6 i BLE 110. Przy próbie wgrania w dniu dzisiejszym przez najnowszą wersję m365 DownG modyfikowanego lub stockowego firmware, po "flashing" pojawiają się komunikaty "sent retry", a następnie "cancelled due to retry". Postanowiłem więc wpierw zrobić downgrade BLE do 0.9 z linka powyżej. To jednak także się nie udaje, po "flashing" dostaję komunikat "cancelled due to retry"... Co może być nie tak, coś mi umknęło?