Ari93 Opublikowano 20 Października 2025 Opublikowano 20 Października 2025 Witam po latach. Zastanawiałem się gdzie to wrzucić ale chyba założę nowy temat tutaj; w bliźniaku POCO C65 czyli Redmi 13C. Wpadł mi niedawno w ręce owy telefon nieaktualizowany chyba nigdy. Po 3 czy 4 aktualizacjach ten stanął na MIUI Global 14.0.7 a dokładniej 14.0.7.0.TGPEUXM. Trochę drążąc temat doszedłem do tego że jest to w pełni normalny rom na europę i oprócz aktualizacji MIUI 14 pojawił się HyperOS 1 oraz 2 wraz z masą aktualizacji... pobrałem więc najnowszy firmware i wybierając paczkę aktualizacji telefon wyrzucił "Nie można zweryfikować aktualizacji. Nie można flaszować tej pamięci ROM." No ok... pobrałem Hypera 1 i to samo, pobrałem w końcu MIUI 14 wersję oczko wyżej czyli MIUI 14.0.9.0.TGPEUXM. Model to wersja 8/256GB. Pytanie; co tu się zadziało w tym POCO że się nie chce zaktualizować? Żeby nie było też tak łatwo; smartfon ma uszkodzone gniazdo USB-C i nie działa komunikacja. Jedynie na wyłączonym telefonie po podpięciu do ładowarki ten jest się w stanie z nią jakoś dogadać i odpalić szybkie ładowanie, we wszystkich innych przypadkach brak jakiejkolwiek łączności z telefonem. Coś da się zrobić czy trzeba rozbierać telefon, wymieniać płytkę z USB i jakoś z kabla puścić mu aktualizację?
Netoper Opublikowano 20 Października 2025 Opublikowano 20 Października 2025 Próbowałeś zmienić region np na Szwajcarię, Niemcy, USA, Tajwan, Czechy.Może na którymś regionie zaskoczy fabryczny aktualizator.Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi