Skocz do zawartości
  • 0

Zrywanie połączenia ze słuchawkami Soundcore Liberty 3 Pro

Pytanie

Opublikowano

Witam

X7Pro. Problem występuje od początku, niezależnie od zastosowanego kodeka. Domyślnie jest ldac. Rozłączanie jest losowe czasowo i trwa najczęściej kilka sekund, potem samoczynnie dżwięk powraca. Zdarza się jednak, że potrzebny jest restart BT. Początkowo podejrzewałem jakieś zakłócenia od rutera i innych elementów sieci na 2,4GHz, ale z czasem zauważałem dziwne anomalie. Może to nieprawdopodobne zbiegi okoliczności, ale to byłoby conajmniej niesamowite. Mianowicie zauważyłem, że w momencie włączenia ekranu menu sterowania (gdzie jest kontrolka do mediów) sygnał praktycznie zawsze wraca. Podobnie jest przy aplikacji odtwarzacza na wierzchu. Korzystam z widżetu vlc więc przy muzyce odtwarzacz jest wyłączony. Paradoksalnie rozłączanie następuje częściej gdy telefon trzymam w dłoniach, niż gdy leży na szafce 2m dalej. Jeśli macie jakie pomysły to pomocy bo to za dobre słuchawki do wymiany. Dodam że z poprzednim telefonem redmi9 nie było żadnych problemów.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Jedno z dwojga, albo jakaś specyficzną usterka sprzętowa w telefonie, albo zakrzak softu, na drugą dolegliwość być może pomógłby reset do ustawień fabrycznych (z tym że kopie porobić plików kontaktów itd)

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Ewentualnie spróbować najpierw :

dae4ad5bd78bab1c025564d1c422125c.jpg

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

mam najnowszy firmware do słuchawek. problem występuje tylko w przypadku słuchawek. mam jeszcze głośnik baseus V1 z którym nie ma żadnych problemów, tylko że on pracuje wyłącznie z kodekiem SBC. myślę że reset do fabrycznych niczego nie wniesie. i za dużo roboty. zastanawiające jest to, że przez kilka miesięcy jak posiadam ten telefon, były już dwie aktualizacje dla Bluetooth. może kolejne coś przyniosą...

• 0
Opublikowano

niestety innych słuchawek nie posiadam. jeśli chodzi o spotify to przy czasie sprawdzę, ale np na tiktoku ten problem też występuje. rzadko używam innych aplikacji do mediów (zwłaszcza strumieni) z tymi słuchawkami bo dochodzi jeszcze problem opóźnień. dość dużych niestety. podobnie w grach. vlc ma natomiast możliwość korekcji a/v, a nawet zapisania korekty dla urządzeń bt. dlatego to mój główny odtwarzacz.

• 0
Opublikowano (edytowane)

@Krzysztof Gicala

Twoje słuchawki to klasa premium. Przy LDAC są opóżnienia. A już na napewno jak masz bluetooth 5.2. Przy nowszych wersjach jest sporo lepiej. Przydałby się tryb gry, wtedy zmniejsza opóźnienia. Ja posiadam QCY Melobuds Pro z LDAC. Opóżnienia prawie niezauważalne. Z trybem gry to już nic nie czuć. Działają idealnie. Żadnych trzasków, pisków i opóźnień. Bluetooth 5.3. Mam też inne nauszne z Bluetooth 5.4 i LDAC. Też opóżnień nie ma. Jak chcesz żeby twoje działały, to musisz wykluczyć wszystko. Przywróć je do ustawień fabrycznych i na domyślnych ustawieniach spróbuj jak się zachowają i od nowa je sparuj w telefonie. Raz na innych słuchawkach z bluetooth 5.2, których już nie mam, zdarzyło mi się rozłączanie. Reset do fabrycznych pomógł. 

Edytowane przez marcin_poco
  • Thanks 1
  • 0
Opublikowano

dzięki za pomoc 🙂 gdybyś jeszcze powiedział mi gdzie włączyć mam ten tryb gry? 

co do wersji Bluetooth to nie jestem  pewien czy chodzi o to, bo w starym redmi9 raczej nie miałem takiego opóźnienia. tam wersja Bluetooth była 5.0 może 5.2. mam też drugi telefon raczej nieznany Cubot j20 za 250 zł i z nim działają bardzo dobrze.