Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry. Mam pytanie odnośnie temperatury urządzenia w trakcie gier lub testów wydajności. W antutu osiągam ok 130000, 1450000 a temperatura procesora po zakończeniu testu w panelu antutu pokazuje 60, 62 st. C. Może z tego powodu procesor obniża taktowanie i jest taki wynik. Podobnie jest w stress teście 3d Mark, gdzie klatkaż FPS mocno spada przy ostatnich pętlach. To jest normą w poco x7pro? Może reklamować urządzenie? Dziękuję za jakąś podpowiedź. W zwykłym użytkowaniu jest wszystko ok.

Opublikowano

Gram cały czas w gry (jedną konkretnie) ale nie zauważyłem aby telefon mocno się grzał. Może to być też powodem, że gra sama w sobie nie jest wymagająca ale od czasu kiedy używam to nie zauważyłem aby się nagrzewał, jednak nie robiłem żadnych testów. Może przetestuję w wolnej chwili 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mój telefon, praktycznie się nie grzeje, nawet podczas obciążeń. Pierwsze uruchomienie, aktualizacja, znowu ponowne uruchomienie i delikatnie ciepły. W porównaniu z poprzednikiem to jest lodowaty. Nie ma czego się obawiać.