Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wtyczka od mojego routera piszczy gdy znajduje się w gniazdku (albo to gniazdko piszczy gdy wtyczka jest w nim). Router to Huawei B535-232a. Jaka może być przyczyna? Czy router jest do wyrzucenia? Co robić? Gdy podłączam do tego gniazdka lampkę, ładowarkę od telefonu czy ładowarkę od mojego małego routera to nic się nie dzieje, więc problem musi być z routerem. Boję się używać mimo pisku, a szkoda mi się go pozbywać

Opublikowano

Albo zasilacz zaczął siać i filtry w routerze nie wyrabiają, albo faktycznie coś w sekcji zasilania w routerze (cewka, kondensator) a może zimny lut wyskoczył.
Zacząłbym od sprawdzenia na innym zasilaczu ( bodajże 12V/2A)
Jakby jednak nie zasilacz to wziąłbym się za router.
Jak nie jesteś wprawiony to podejść do jakiegoś serwisu RTV i niech na swoim zasilaczy sprawdzą, a ewentualna naprawa routera to 15-20 minut nie powinno być więcej jak 30-50zl

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
10 godzin temu, Netoper napisał(a):

Albo zasilacz zaczął siać i filtry w routerze nie wyrabiają, albo faktycznie coś w sekcji zasilania w routerze (cewka, kondensator) a może zimny lut wyskoczył.
Jak nie jesteś wprawiony to podejść do jakiegoś serwisu RTV i niech na swoim zasilaczy sprawdzą, a ewentualna naprawa routera to 15-20 minut nie powinno być więcej jak 30-50zl

I nie mogę używać mimo pisku?

Opublikowano
W dniu 28.11.2024 o 08:03, Netoper napisał(a):

a czy ten pisk moze się brać z tego że trzymam router na parapecie, przedłużacz też? Nie wiem, jakas wilgoć, zimno albo wręcz przeciwnie, ciepło z kaloryfera? Jestem zielona, nie wiem czy dalej trzymać tam router

Opublikowano

Raczej nie ma to wpływu, nawet jakby wilgoć weszła to i tak router nagrzewa się podczas pracy i wilgoć by wyparowała.

• Thanks 1
Opublikowano
17 godzin temu, Netoper napisał(a):

Raczej nie ma to wpływu, nawet jakby wilgoć weszła to i tak router nagrzewa się podczas pracy i wilgoć by wyparowała.

Już nie piszczy, poza samym początkiem od podłączenia

A czy mogę ten router odłączac na noc? Od kiedy zaczął piszczeć zasilacz przez chwilę po włożeniu do gniazdka, to boję się zostawiać go podłączonego do gniazdka na noc. Ale natknęłam się w necie, że routery powinny działać bez przerwy, nie należy ich wyłączac, to prawda?

Opublikowano

Jeśli nie ma potrzeby żeby router pracował to nie ma żadnych przeciwwskazań żeby go wyłączać na noc.