Sasanka84 Opublikowano 12 Listopada 2024 Opublikowano 12 Listopada 2024 Witam, Mam konto Xiaomi z kilkoma urządzeniami i podziałem na 2 domy. Dom A - odkurzacz, czujnik temp., dom B - 2 kamery, czujnik temperatury. Czy jest możliwość, że ktoś mógłby podpiąć te same kamery pod inne konto Xiaomi i mieć do nich równolegle zdalny dostęp? Mam pewne podejrzenie, że tak właśnie się dzieje, bo jak ta pewna osoba, ma wejść do domu B kamery w magiczny sposób wyłączają się przed jego wejściem i włączają się po wyjściu. Chybam, że istnieje jakaś inna opcja wyłączania kamer bez dostępu do konta.
Netoper Opublikowano 12 Listopada 2024 Opublikowano 12 Listopada 2024 Nie ma możliwości aby jedna kamera była zapięta do dwóch różnych kont.Może ten ktoś ma dostęp do Twojego konta...Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Sasanka84 Opublikowano 12 Listopada 2024 Autor Opublikowano 12 Listopada 2024 Raczej nie ma. Danych do logowania nie ma. Zastanawia mnie w jaki sposób na kamerach nie widać jak wchodzi i wychodzi z domu? 1 kamera stoi na przeciwko wejścia.
kozseb Opublikowano 12 Listopada 2024 Opublikowano 12 Listopada 2024 Można udostępnić kamerę pod warunkiem, że następne konto ma ustawiony ten sam region. Odnośnie niedziałających kamer... może po prostu wyłącza je z prądu? Ja tak robię jak wchodzę do domu, a nie chcę by kamery mnie obserwowały.
Sasanka84 Opublikowano 13 Listopada 2024 Autor Opublikowano 13 Listopada 2024 Ok możliwe ale zastanawia mnie jak na zapisach na karcie nie widać momentu otwarcia drzwi do domu, dojścia do kamery, żeby ją wyłączyć z prądu. To powinno widać nie? Chyba że to tylko działa jak się posiada chmurę?
kozseb Opublikowano 14 Listopada 2024 Opublikowano 14 Listopada 2024 Musi być włączona opcja podążania za obiektem.
Rekomendowane odpowiedzi