Skocz do zawartości
  • 0

Jaki telefon 2-3 tysiące? Przesiadka z MI8.

Pytanie

Opublikowano

Witam potrzebuję porady w wyborze telefonu. Jestem niepełnosprawny i musze mądrze wydać kasę bo nie mam jej za dużo. Od ponad 6 lat mam Xiaomi Mi 8. Po mogliście z wyborem, teraz też na was liczę. Jak na tamten czas cena jakość była super. Z telefonu jestem zadowolony do dziś. Ale są dwa problemy: Bateria bardzo słabo już trzyma i telefon coraz częściej muli i się zawiesza. I Pora na zmianę, jeszcze kilka lat temu nie było problemu z wyborem cena jakość było w większości Xiaomi. Wiem też, że nie chcę flagowca. Bo średniaki teraz też są dobre. I tu pytanie czego szukać. Bo jak czytam oglądam różne artykuły to co dziennie jakiś telefon to mega okazja zabójca flagowców itp. ale jest to często inny model. Mój budżet to 2-3 tyś. Teraz na czym mi zależy: Spoko działanie, bateria, dobre głośniki i by starczył na kilka lat. Na aparacie tak bardzo mi nie zależy, ale jak będzie dobry to się nie pogniewam. Jednym z wyborów co zrobiłem rozeznanie to one plus nord 4. A z Xiaomi co najkorzystniej wychodzi? A jeszcze jedno co sądzicie o OnePlus12 wiem, że flagowiec i nie celowałem w flagowca. Ale na kanale Majster Pirzu jest link do sklepu Chińskiego gdzie poleca bo sprawdzony. I mogę mieć z roczną gwarancją wersje 12/256 za niecałe 2900 zł. A wersje 16/512 za niecałe 3300 zł. U nas ponad 4 tyś kosztuje. Ale nie kupowałem z Chin i się boję trochę czy nie będzie jakiś ukrytych kosztów, cła watu czy drogiej przesyłki lub podróbki. I warto dopłacić czy starczy ta podstawowa wersja na kilka lat? Link do oferty https://tradingshenzhen.com/en/oneplus-12/oneplus-12-12gb256gb?refs=31062 

Pomożecie doradzicie? Pozdrawiam 🙂 

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie