Mikołaja Matewski Opublikowano 7 Maja 2024 Opublikowano 7 Maja 2024 Moja hulajnoga Xiaomi Electric Scooter 4 Pro 2nd Gen NE jedzie 20 km/h czy jest jakaś możliwość żeby zwiększyć prędkość do 25 km/h lub 30 km/h?
Dawid A Opublikowano 31 Maja 2024 Opublikowano 31 Maja 2024 (edytowane) Jakby ktoś coś wiedział to także czekam na info. Próbowałem znaleźć kontroler na Aliexpress, ale na chwilę obecną brak. Kilka firm, które odblokowuje hulajnogi odpisało mi że to kwestia czasu bądź ogarnięcia sprzętu do tego. Może w końcu wskoczy taki kontroler na jakiś portalach jak tutaj: https://miuipolska.pl/forum/topic/63524-odblokowanie-pro-4-na-35kmh/ Edytowane 31 Maja 2024 przez Dawid A Dodanie adnotacji
Dawid A Opublikowano 12 Czerwca 2024 Opublikowano 12 Czerwca 2024 Cisza. Chyba nikt nic nie działa w tym kierunku.
Alan Bozkurt Opublikowano 15 Września 2024 Opublikowano 15 Września 2024 Hej, grzebie w tym temacie. I doszlem do tego ze da sie odblokowac ten model, ale przecietna osoba nie bedzie w stanie tego zrobic. Trzeba zamowic kontroler J-Link V9 i nastepnie wpiac sie nim do pinow debugujacych na ESC. Uruchomic LKSFlash na PC oraz najpierw odczytac oprpgramowanie z sterownika i pobrac je na komputer, nastepnie trzeba zmodyfikowac te oprogramowanie w HxD (modyfikacja polega na zmianie numeru seryjnego ESC z NE na UE). No i na koncu wgrac to zmodyfikowane oprogramowanie do ESC. W przyszlym tygodniu bede mial pieniadze wiec zamowie J-Link i postaram sie to zrobic (Zajmuje sie naprawianiem hulajnog wiec jestem w temacie) powinienem sobie poradzic z tym i oczywiscie dam aktualizacje czy sie udalo
wstef Opublikowano 23 Stycznia 2025 Opublikowano 23 Stycznia 2025 Tutaj jest opis, zrobiłem tak, działa - odblokowało do 33 km/h: https://wiki.bastelpichi.de/4pro2nd Programator CH340 z allegro kupiony.
Dawid A Opublikowano 5 Lutego 2025 Opublikowano 5 Lutego 2025 W dniu 23.01.2025 o 08:48, wstef napisał(a): Tutaj jest opis, zrobiłem tak, działa - odblokowało do 33 km/h: https://wiki.bastelpichi.de/4pro2nd Programator CH340 z allegro kupiony. Kolego wiszę Ci dobre piwo. Postanowiłem udać się na OLX i napisać do wszystkich którzy oferują odblokowanie. Kwoty jakie były to 250-350zl za odblokowanie. Dopytalem wszystkich co w hulajnodze się zmienia itp. i na chwilę obecną tylko prędkość. Więc postanowiłem spróbować (nigdy w życiu nic nie programowałem). Udało się według poradnika. Zajęło mi to 30minut. Problemy jakie napotkałem to po kupnie CH340 komputer wykrywał mi go jako USB Serial Port i musiałem szukać sterowników. Już chciałem wgrywać i nagle samo wskoczyło że już sterownik jest. No i drugi problem te nieszczęsne końcówki. Zdjąłem plastiki i założyłem termokurczki na końcówki żeńskie i udało się to upchnąć. Programatr 8zl Końcówki kabli żeńskich 8zl Udało mi się odblokować za 16zl +koszt wysyłki. Zrobiłem to tylko dlatego że wszyscy na olx pisali że cena z tego powodu że jest to skomplikowane odblokowanie. W razie jakichkolwiek pytań zapraszam. Mógłbym wystawić ogłoszenie o odblokowywać, ale wolę się podzielić wiedzą z tego względu że wszyscy korzystają z tego poradnika, a wyraźnie jest tam napisane że nie można korzystać komercyjnie. 2
HeX86 Opublikowano 18 Lutego 2025 Opublikowano 18 Lutego 2025 czy komuś udało sie jeszcze odblokować hulajnogę boje się uszkodzenia a są tylko 2 opinie że komuś sie udało
L3SZ3K Opublikowano 27 Marca 2025 Opublikowano 27 Marca 2025 Nie można pobrać pliku MCU Firmware Details. Jakim programem można pobrać ten plik? jak to zrobić ? Jaki rozmiar powinien mieć ten plik ?
wstef Opublikowano 27 Kwietnia 2025 Opublikowano 27 Kwietnia 2025 Oto plik gdyby znowu był problem z pobraniem: 83ca1d23efe93e0858feff38c6ff5560_mcu_xiaomi.scooter.t2336(2).bin
Wojtek Lasoń Opublikowano 16 Czerwca 2025 Opublikowano 16 Czerwca 2025 (edytowane) Hej @wstef i @Dawid A, Jesteście w stanie wrzucić już spatchowany firmware? Sciagnalem ten MCU firmware i próbowałem go wrzucić w bw-patcher, ale wyrzuca błędy i nie pozwala mi go spatchować. Nie wiem czy coś robię nie tak, czy coś się tam schrzaniło. Wydaje mi się że po prostu nie ma tam już tego modelu do wyboru. Edytowane 16 Czerwca 2025 przez Wojtek Lasoń
Rekomendowane odpowiedzi