Skocz do zawartości
  • 0

WiFi 2,4 GHz

kinta

Pytanie

Opublikowano

Cześć

Włączyłem sobie na testy akcelerację sieci WiFi i dodałem tam swoje dwie sieci 2,4 i 5

Głownie korzystam z 5, ale mam kilka urządzeń smart, które trzeba dodawać z poziomu sieci 2,4 i teraz nie ważne co zrobię, siec 2,4 łączy się na chwilę, przez 30 sekund działa a następnie się rozłącza.

wyłączyłem akcelerację, pozapominałem wszystkie siecii, zrestartowałem router, robiłem chyba wszystko i nie mogę skorzystać z 2,4 dłuzej niz kilka sekund

czy ktoś miał podobny objaw?

gdzie jeszcze szukać przyczyn

ROM mam xiaomi.eu w najnowszej wersji, ale testowałem to na wielu romach i tez nie pomaga

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

No to jeśli faktycznie na różnych romach ciągle ten sam problem , to pozostają 2 możliwości,
problem sprzętowy w telefonie, albo coś z routerem.

Sprawdź jeszcze czy na wyłączonym BT coś się poprawi,

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano (edytowane)

Sprawdziłem bez BT, NFC i GPS, dalej to samo, zrestartowałem do fabrycznych router i ustawiłem nowe sieci, bez zmian. Jeszcze pozostało podpiąć się pod inny router... Ale mam wrażenie że chyba się telefon uszkodził. W zasadzie 2,4 potrzebuje tylko gdy dodaje jakieś smart urządzenia, ale wezmę jakiś stary telefon do tego... Szkoda zachodu z naprawą. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za rady 

Edytowane przez kinta