gruszon188 Opublikowano 6 Marca 2023 Opublikowano 6 Marca 2023 Potrzebuję kilku odpowiedzi na moje pytania, a za nic nie mogę wygooglować sobie tego co mnie interesuje. Ostatnio do mojego Poco x3 pro wleciał update miui 14. Niestety launcher często łapie delikatne zawieszki, dymki messengera mają białe paski to samo opcja podziału ekranu ma białe paski, bateria szybciej się rozładowuje a zdarzyło się też by szuflada aplikacji otworzyła się do połowy ekranu a druga połowa była biała. Dlatego chce zrobić downgrade, ale nie mam pojęcia jak mogę to zrobić. Wiem że opcją przez kabel musiałbym odblokować bootloadera ale nawet nie wiem w jaki sposób to zrobić. Czy nie ma możliwości pobrania paczki by wgrać ją poprzez ustawienia w telefonie, a jeśli nie ma, to z czym to się wiąże że nie można? Jakie musze wykonać kroki aby dokonać downgrade miui ?
ProgramiX 1024 Opublikowano 6 Marca 2023 Opublikowano 6 Marca 2023 Kiedyś chyba było jakieś rozwiązanie że się wskazało paczkę z starym softem w Updaterze i wyskakiwał komunikat że jest starsza. Oczywiście taki downgrade kończył się też wyczyszczeniem danych, ale to samo może Cię spotkać w przypadku downgrade MiFlashem, gdyż "save user data" nie zawsze działa.
ProgramiX 1024 Opublikowano 6 Marca 2023 Opublikowano 6 Marca 2023 Za to ja mam pytanie jeszcze od siebie - czy są znane przypadki, kiedy downgrade z zablokowaniem bootloadera uceglił urządzenie? Nie powinno, ale wolę się dopytac by potem nie było niespodzianki. Zakładamy, że nie zmieniamy przy downgrade regionu (czyli np. downgrade'ujemy z jednej z kompilacji MIUI 13 EEA na kompilację z MIUI 12 EEA).
Netoper Opublikowano 6 Marca 2023 Opublikowano 6 Marca 2023 A w ogóle się da wgrać starszy rom bez odblokowania BL? Updater tego nie przepuści .Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi