Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, przeszperałem forum i żadnego wątku apropos czystego Andka na Mi 9T Pro nie znalazłem 😕 Obecnie mam Andka 10 z MIUI Global Stabile 12.0.5 i zależy mi na tym, żeby całkowicie pozbyć się MIUI i używać słuchawki wyłącznie na czystym Androidzie 12. Mam właśnie dlatego do Was pytanie czy warto się w to bawić na tym modelu i czy rzeczywiście telefon będzie mniej obciążony (CPU) dzięki czystemu systemowi. Z drugiej strony przyznam, że czysty Andek zdecydowanie znacznie jest dla mnie intuicyjny i lepiej wygląda graficznie - ale to moje odczucia ;) W każdym razie co polecacie, jak mogę i skąd taką czystą 12 zainstalować na swoim 9T Pro.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

ja ciagle mam Mi 9t pro :)

ciagle ma fajne wsparcie i multum romów... nawet miui 14 xD

testowalem rozne. Jak komus zalezy tak jak mi na stabilnosci i baterii to polecam rom SparkOS 13.1 oraz RisingOS 1.3.1 - dostepne na telegramie

oba są na androidzie 13, risingos jest nowszy.

Testowalem na nim nową baterie to odpaliłem YT i muzyka grała 17 godzin przy włączonym ekranie na 80% jasności :)

w trybie standby lezal 8 dni przy 1h sot i jeszcze bylo 30% baterii.

Dla mnie ten telefon jest genialny, i gdyby mial OIS i ip68 to po prostu bylby ideałem.

Edytowane przez doktor
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 15.09.2023 o 12:40, doktor napisał(a):

testowalem rozne. Jak komus zalezy tak jak mi na stabilnosci i baterii to polecam rom SparkOS 13.1 oraz RisingOS 1.3.1 - dostepne na telegramie

Testowalem na nim nową baterie to odpaliłem YT i muzyka grała 17 godzin przy włączonym ekranie na 80% jasności :)

Dla mnie ten telefon jest genialny, i gdyby mial OIS i ip68 to po prostu bylby ideałem.

Czy mógłbym się skontaktować z Tobą w sprawie niestandardowego ROMu? Mam kilka pytań a widzę, że coś tam wiesz na ten temat.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 24.11.2023 o 13:35, Maci3kk napisał(a):

Czy mógłbym się skontaktować z Tobą w sprawie niestandardowego ROMu? Mam kilka pytań a widzę, że coś tam wiesz na ten temat.

jasne spoko

• 1 rok później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 15.09.2023 o 12:40, doktor napisał(a):

Dzień dobry. Trafił do mnie Mi9T Pro siostry z Miui 12.0.4 (Android 10), którego chciałbym dać matce. Pytanie czy warto aktualizować do Miui 12.5.2 (Android 11)? A może lepiej zostać lub customa wgrać?

Te customy są praktycznie bezbłędne i bezobsługowe? Jak to wygląda obecnie sytuacja z wymaganiami apek co do minimalnej wersji systemu? A10/A11 ograniczają?

Kiedyś bawiłem się w zmiany softów na swoich telefonach, teraz chcę jedynie by sprawiały jak najmniej problemów.

Edytowane przez Figolab