Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć. Po aktualizacji telefonu do V14.0.1.0.TJUMIXM nie działa płacenie zbliżeniowo telefonem. Po próbie zapłacenia, pojawia się okienko z aplikacji Google z możliwością dodania portfela. Domyślna aplikacja do płacenia to IKO. Nigdy wcześniej nie miałem problemów z płatnościami zbliżeniowymi, a korzystam z tego od wielu lat. Próbowałem zmieniać Mobilny portfel z "Portfel na SIM" na "Portfel NFC z HCE", ale to nie pomogło. Czy ktoś ma podobny problem? Macie jakieś rozwiązanie? 

Edycja:

Po dodaniu karty do portfela Google i wybraniu domyślnej aplikacji płatniczej jako Google Pay wszystko działa. Wychodzi na to, że jest jakiś problem z płaceniem z IKO.

Edytowane przez emil1818
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Niestety przedwcześnie się cieszyłem, działało kilka dni i do teraz w ogóle nie działa ani przez IKO ani przez Google Pay. Czekam na aktualizację, która to naprawi. Chyba, że macie jeszcze jakiś pomysł, jak to naprawić?

Opublikowano

Kacper wczoraj pisał że google coś kombinowało ale później się wycofali.
Ktoś też pisał (w tym czasie) że mimo negatywnego safety net sama płatność działała.
Zerknij we wczorajszej popołudniowe tematy.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wciąż nie działa. Wkurzające, że aktualizacja potrafi zepsuć jedną z najważniejszych rzeczy w telefonie. I nie wiadomo, kiedy mają zamiar to naprawić. Na razie minęły 3 miesiące z niedziałającymi płatnościami. Muszę płacić blikiem.