Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po przywróceniu ustawień fabrycznych na poco f3 nie mogę zainstalować google chrome. W sklepie klikam zainstaluj i niby się instaluje z sekundę i dalej wyskakuje zainstaluj. Już próbowałem kolejny raz przywrócić ustawienia fabryczne i dalej to samo. Pamiętam że jakiś miesiąc temu po wgraniu miui polska też miałem ten problem ale wgrałem chyba od nowa softa i pomogło. Czyściłem też dane aplikacji Google Play ale to nic nie daje

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, miałem podobną sytuację na Xiaomi Redmi Note 10 Pro po wgraniu romu xiaomi.eu - W google Play po wyszukaniu Chrome był przycisk Zainstaluj, po kliknięciu tylko próbował się instalować (weryfikacja play protect trwała w nieskończoność, albo tak jak kolega wyżej po sekundzie znowu przycisk Zainstaluj). Znalazłem rozwiązanie więc się podzielę: za instalację współpracę z Chrome odpowiada aplikacja systemowa Android System WebView - i tą aplikację trzeba uaktualnić, aby zainstalować Chrome. Wchodzimy w Sklep Play->Zarzadzaj aplikacjami i urządzenimi-> uaktualniamy wszystkie aplikacje systemowe w tym najważniejszą odpowiadającą za brak instalacji Chrome: Android System WebView. Po uaktualnieniu Chrome sie zainstaluje (Ps. Można awaryjnie zainstalować sobie Chrome Beta, który nie wymagał przynajmniej u mnie nowej wer. Android System WebView). Jak pomogłem to fajnie, pozdr.