pro2_user Opublikowano 19 Czerwca 2022 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Cześć, Zazwyczaj pojawiają się tu wątki dotyczące problemów ze zwiększeniem predkośći lub niesatysfakcjonującymi efektami uzyskanymi względem oczekiwan, mnie natomiast trapi zupełnie odwrotna sytuacja mianowice: Hualjnoga Xiaomi Pro2, założone opony 10" Wanda 2, wgrany soft od https://mi.cfw.sh/# dedykowany do Pro2 (najpierw vanilla, a potem tuningowy) zmienilem w ustawieniach opony z 8,5 > 10 cali przed ugotowaniem. Teraz jadąc z górki (mam około 80kg) hulajnoga rozwija 38/39 km/h. Obawiam się czy to nie za dużo, czy czegoś nie przegrzeje/spalę ? Czy powinienem zmniejszyć predkość max (która swoją drogą i tak ustawiałem na te 35 km/h a jedzie znacznie szybciej)
siwyyy77 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zmierz GPSem nie jedziesz szybciej niz 35km, nawet w instrukcji ScooterHacking piszą by ustawić rozmiar opony 9" z groszami Nie pamiętam juz ile dokładnie
Netoper Opublikowano 19 Czerwca 2022 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Jadąc z górki to i maluch osiągał większa prędkość niż 105 km/h którą fabryka podawała jako maksymalną Jeśli nie masz aktywnego kers-a, to jedyne co to mogą się wytopić łożyska.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
pro2_user Opublikowano 20 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2022 (edytowane) On 6/19/2022 at 1:32 PM, siwyyy77 said: Zmierz GPSem nie jedziesz szybciej niz 35km, nawet w instrukcji ScooterHacking piszą by ustawić rozmiar opony 9" z groszami Nie pamiętam juz ile dokładnie tego musiałem nie doczytać - poszukam i zmienię te wartość. 16 hours ago, Netoper said: Jadąc z górki to i maluch osiągał większa prędkość niż 105 km/h którą fabryka podawała jako maksymalną Jeśli nie masz aktywnego kers-a, to jedyne co to mogą się wytopić łożyska. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka KERS po zalogowaniu się do aplikacji scooterhacking mam na minimum na tym suwaku. Czy jeszcze gdzieś to trzeba zmienić/sprawdzić ? EDIT: czy tutaj mam "zafajkować" to NO KERS? (załączony screen) Edytowane 20 Czerwca 2022 przez pro2_user
Rekomendowane odpowiedzi