Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przez przypadek usunąłem punkt dostępowy w ustawieniach, przez co teraz nie mam internetu w telefonie, jedynie przez wifi.
Autokonfiguracja play nie ma takiego telefonu do wyboru.

Ręczna ustawienie nowych APN nie działa, opcja "nowe APN" nie działa, naciskam "+" nic nie daje.

Proszę o pomoc.

Opublikowano

tak, ciekawy problem. nie jestem pewien czy dobrze pamiętam ale spróbuj tak: zrób sobie kopie zapasową pliczku /data/data/com.android.providers.telephony/databases/telephony.db, a potem go usuń z telefonu i zrestartuj. powinien go na nowo utworzyć poprawnie i będziesz mógł nawet dodawać nowe apny

Wysłane z mojego MI 2S

Opublikowano

uh. ściągnij taki np. root browser, uruchom i zamknij, potem wejdz w panel sterowania -> uprawnienia -> dostęp do root, daj browserowi dostęp i już powinienes móc

Wysłane z mojego MI 2S

Opublikowano

uff, działa, WIELKIE DZIĘKI, podana przez ciebie apka zadziała, ja ściągnąłem 2 inne programy i nic.

Jeszcze raz dzięki

Opublikowano

miałem ten sam problem to się dzielę doświadczeniem ;) pytanie tylko jeszcze, czy działa Ci Internet w polskim roamingu? play korzysta z innych sieci i trzeba Internet w roamingu włączyć, a w ustawieniach suwak mi nie działał

Wysłane z mojego MI 2S

Opublikowano

niestety u mnie też nie działa net w roamingu, przełączyłem na T-mobila, przesył danych w roamingu i bark połączenia, jest na to jakiś sposób, bo teraz widzę, że to chyba z tego powodu na trasie gubił mi zasięg, np. Janosik

Opublikowano

też to ogarnąłem

miuipolska.pl/forum/topic/5261-miui-551/page-2#entry59532

terminal emulator ściągnij do tego i też mu uprawnienia roota daj. myślałem że naprawia do tego czasu

Wysłane z mojego MI 2S

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...