irek Opublikowano 6 Lipca 2015 Opublikowano 6 Lipca 2015 Przez przypadek usunąłem punkt dostępowy w ustawieniach, przez co teraz nie mam internetu w telefonie, jedynie przez wifi.Autokonfiguracja play nie ma takiego telefonu do wyboru. Ręczna ustawienie nowych APN nie działa, opcja "nowe APN" nie działa, naciskam "+" nic nie daje. Proszę o pomoc.
u0ne Opublikowano 6 Lipca 2015 Opublikowano 6 Lipca 2015 tak, ciekawy problem. nie jestem pewien czy dobrze pamiętam ale spróbuj tak: zrób sobie kopie zapasową pliczku /data/data/com.android.providers.telephony/databases/telephony.db, a potem go usuń z telefonu i zrestartuj. powinien go na nowo utworzyć poprawnie i będziesz mógł nawet dodawać nowe apny Wysłane z mojego MI 2S
irek Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Opublikowano 7 Lipca 2015 Dzięki za odpowiedz, niestety nie mogę znaleźć tego pliku.
u0ne Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 uh. ściągnij taki np. root browser, uruchom i zamknij, potem wejdz w panel sterowania -> uprawnienia -> dostęp do root, daj browserowi dostęp i już powinienes móc Wysłane z mojego MI 2S
irek Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Opublikowano 7 Lipca 2015 uff, działa, WIELKIE DZIĘKI, podana przez ciebie apka zadziała, ja ściągnąłem 2 inne programy i nic. Jeszcze raz dzięki
u0ne Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 miałem ten sam problem to się dzielę doświadczeniem pytanie tylko jeszcze, czy działa Ci Internet w polskim roamingu? play korzysta z innych sieci i trzeba Internet w roamingu włączyć, a w ustawieniach suwak mi nie działał Wysłane z mojego MI 2S
irek Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Opublikowano 7 Lipca 2015 niestety u mnie też nie działa net w roamingu, przełączyłem na T-mobila, przesył danych w roamingu i bark połączenia, jest na to jakiś sposób, bo teraz widzę, że to chyba z tego powodu na trasie gubił mi zasięg, np. Janosik
u0ne Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 też to ogarnąłem miuipolska.pl/forum/topic/5261-miui-551/page-2#entry59532 terminal emulator ściągnij do tego i też mu uprawnienia roota daj. myślałem że naprawia do tego czasu Wysłane z mojego MI 2S
Rekomendowane odpowiedzi