Rosomak79 Opublikowano 15 Lipca 2021 Opublikowano 15 Lipca 2021 (edytowane) Witajcie, używam już mojego Mi8 Pro chyba ponad 3 lata. Po tym czasie oraz po aktualizacjach zauważyłem ,że bateria nie daje rady do końca dnia. Konieczne ładowanie. Zakupiłem nowa BM3F dedykowana do tego modelu o pojemności 2900mhA. Jednak to nie było zadowalające. Obecnie założyłem baterie od Mi8 BM3E o pojemności 3400mhA i jest już lepiej. Chciałbym zapytać czy ktoś z Was robił takie modyfikacje ? Obecnie szukam baterii o pojemności min 4000mhA do 5000mhA. Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę wymiary i usytuowanie paska połączeniowego ze smartfonem. Rzuciłem temat i czekam na wasze opinie . Edytowane 15 Lipca 2021 przez Rosomak79
Rosomak79 Opublikowano 17 Lipca 2021 Autor Opublikowano 17 Lipca 2021 (edytowane) Znalazłem baterię o pojemności 4100mhA o parametrach i wymiarach jak oryginalna 2900mhA. Zamówiona . Po wymianie dam znać jak się sprawuje . Oczywiście bateria Ori Xiaomi, realna pojemność. Tak na marginesie , jestem ciekaw dlaczego producenci wkładają baterie o tak rozbieżnych pojemnościach. Bateria która znalazłem jest stosowana w innym smartfonie Xiaomi, ma inne oznaczenie, a pojemność 33% większą . Edytowane 17 Lipca 2021 przez Rosomak79
Rekomendowane odpowiedzi