Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Posiadam Xiaomi Air Purifier Pro. Po jakimś czasie z "odświerzacza" zaczął wydobywać się nieprzyjemny zapach. Jako, że filtr miał już ponad pół roku (chociaż zużycie na poziomie ok 60%), pomyślałem, że może ma prawo. Kupiłem oryginalny filtr fioletowy. Niestety po kilku dniach (może nawet na drugi dzień) sytuacja powtórzyła się. Zapach, który się wydobywa ciężko jest określić- taka jakby wilgoć.

W związku z tym mam pytanie. Czy u was powietrze jest idealnie bezwonne na wylocie z oczyszczacza czy obserwujecie podobne zjawisko? Nie wiem czy mam reklamować filtr. Dodam, że zaraz po otwarciu, przed zainstalowaniem nowego filtra, nie było czuć tego zapachu bo specjalnie sprawdziłem.

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

Są w marketach pianki w aerozolu, płyny antygrzybiczne. To są środki do odgrzybiania klim w samochodach.
Swego czasu bardzo dobra była pianka firmy WURTH. U mnie sprawdzała się dobrze w samochodzie i w klimie domowej.
Nie miałem w ręku oczyszcza , ale trza zerknąć jak to działa/jaki jest dostęp, i co się da czyści się szmatką i pianką, a gdzie się nie da to się piankę wpuszcza. Tylko właśnie, trza widzieć, jak to skonstruowane żeby przypadkiem jakiegoś czujnika nie zapiankować.
Może się okazać że w oczyszczaczu lepiej się w płynie sprawdzi antygrzyb a nie w piance.
Albo ozonowanie. To o tyle lepsze że nie trza się martwić o ewentualne czujniki.
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

• 3 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie, mam pytanie czy Wy też zauważyliście, że niebieskie filtry do oczyszczacza pachną tak specyficznie? 

Inne nie mają zapachu a niebieskie cos tam trącą. 

Edytowane przez Tylka
Błąd