Czajo Opublikowano 9 Lutego 2021 Opublikowano 9 Lutego 2021 (edytowane) Cześć, pewnie nie tylko mnie, ale i innych denerwowały nowe bubbles na messengerze w Androidzie 11. Potrzeba matką wynalazków. Można oszukać messengera poprzez zmiany w build.prop, jednak mi się udało to zrobić przez moduł magiska (może są inne sposoby nie wiem). To co jest potrzebne, to: telefon z Androidem 11 (wiadomo ) root z magiskiem moduł Magisk MagiskHide Props Config Minimal ADB and Fastboot na komputerze Krok po kroku: root telefonu - wgranie magiska (u mnie działa na wersji 21.4) Wchodzimy w magisk managera i wybieramy moduły (w mojej wersji jest to ikonka puzzle'a). W wyszukiwarce wpisujemy "props" i instalujemy znaleziony moduł, a następnie robimy restart telefonu 3. Po restarcie włączamy adb shell i nadajemy uprawnienia roota dla sesji poprzez komendę su 4. Teraz wpisujemy komendę Props 5. Z menu wybieramy opcję 4 - Add/edit custom props 6. Następnie naciskamy klawisz n, by stworzyć nowy props. Skrypt zapyta jaką wartość chcemy zmienić. Wpisujemy wklejamy ro.build.version.release 7. Skrypt podpowie jaką wersję mamy teraz wpisaną w buil.prop (wersja 11). Wpisujemy nową wartość 10 8. Wpisujemy dwukrotnie y w celu potwierdzenia, a następnie wyrażamy zgodę na restart telefonu. 9. Po restarcie czyścimy wszystkie dane messengera i to wszystko. Mamy z powrotem stare dymki chatów Nie odpowiadam za uszkodzenia (aby cofnąć znamy najprościej jest wgrać jeszcze raz paczkę z romem przez twrp). Edytowane 10 Lutego 2021 przez Czajo
Rekomendowane odpowiedzi