y3lon Opublikowano 14 Maja 2015 Opublikowano 14 Maja 2015 Witam serdecznie. Mam problem. Po przejściu na miui 5.5.8, mam problem z przesyłam danych w czasie roamingu krajowego. Instalacje wykonałem zgodnie z procedurą, wipe wszystkiego zrobiony. W ustawieniach włączona opcja przesyłu danych w roamingu lecz nic to nie daje. Pozdrawiam. Proszę o pomoc.
kulig007 Opublikowano 14 Maja 2015 Opublikowano 14 Maja 2015 Na xiaomi.eu w dziale dla mi2, ktoś wrzucił instrukcję, jak poradzić sobie z tym problemem. Kurczę, ciężko mi przez Tapatalk znaleźć, ale było i DZIAŁAŁO. Wysłane z mojego MI 2S
y3lon Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Opublikowano 14 Maja 2015 Dziękuję, znalazłem i działa! Podsyłam: I just found a workaround for mobile data while roaming! It should work on all lollipop versions for MI2(s). To enable data while roaming open the file: Code: /data/data/com.android.providers.settings/databases/settings.db as root with your favourite sqlite editor (I use SQLite Debugger, which works fine) and update the values of every row which contains "data_roaming" in the table global to 1. You can do this with the following command: Code: UPDATE global SET value = 1 WHERE name like 'data_roaming%' Do not forget to commit the changes if you use SQLite Debugger and then reboot your phone. If this doesn't work, try to switch data off and on again.
Rekomendowane odpowiedzi