Damian386 Opublikowano 30 Listopada 2020 Opublikowano 30 Listopada 2020 Mam od dłuższego czasu oczyszczacz Air Puffier 2S, wskaźnik jakości powietrza pokazuje odczyty pyłów PM 2.5 jako µg/m3. Zakupiłem do drugiego pokoju oczyszczacz w wersji 2H, sprowałem z apką i początkowo myślałem, że dostałem wadliwy egzemplarz, gdyż odczyty jakości powietrza były kosmiczne w porównaniu do drugiego oczyszczacza. Po jakimś czasie zrozumiałem, że mimo że w apce napisane jest, że przedstawia wyniki ilości pyłów µg/m3, to tak naprawdę widzę tam odczyt w formacie AQI. Stąd gdy w oczyszczaczu 2S mam odczyt np. 8 µg/m3, to w 2H mam wartość 33. Czy to można jakoś zmienić? Po pierwsze format AQI jest dość nieprecyzyjny, po drugie nie chce mi się co chwilę zerkać do kalkulatorów i przeliczać, z czasem się pewnie przyzwyczaje, ale to mega dziwne, że są inne formaty danych na tej samej aplikacji.
samosienamaluje Opublikowano 1 Grudnia 2020 Opublikowano 1 Grudnia 2020 U mnie to samo - wiecie jakie jest mniej więcej przełożenie?
Damian386 Opublikowano 2 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2020 https://www.airnow.gov/aqi/aqi-calculator/
rezmus Opublikowano 2 Grudnia 2020 Opublikowano 2 Grudnia 2020 wedlug opisu obydwa sa ug/m3 generalnie tak zwraca sprzet. z modem pewnie na upartego mozesz sobie przeliczac w pluginie jak ci sie podoba.
Rekomendowane odpowiedzi