Skocz do zawartości

Ubijanie aplikacji w tle, ciągle działająca automatyczna jasność, problemy z SafetyNet.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was serdecznie. Pojawiło się u mnie kilka problemów na nowym sofcie ale po kolei. 
1) Mam aplikację do zegarka Realme Watch (Realme Link). Na aplikacji mam wyłączone oszczędzanie baterii (ustawione na bez ograniczeń), dodatkowo aplikację mam zablokowaną kłódką + ustawiony autostart a mimo to co jakiś czas aplikacja znika z uruchomionych i przestaje działać (przestają mi przykładowo przychodzić powiadomienia). Oczywiście to nie tylko kwestia tej aplikacji wystarczy ze odpalimy takiego Facebooka zminimalizujemy go i po 10 minutach (albo i mniej) wrócimy do aplikacji to zamiast wyświetlić treści które były wyświetlane przez zminimalizowaniem (o dziwo na miniaturce te rzeczy są wyświetlane) to oczywiście przeładowuje aplikację od nowa ? No i tu pojawia się pytanie Xiaomi trzyma czy nie trzyma tych aplikacji w RAMie ? Wygląda jakby trzymał brał pamięć a koniec końców je przeładowuje. 

2) Mam wyłączoną automatyczną jasność, natomaist jak wyjdzie się na duże słońce to mi zmienia tą jasność i jakby kontrasty, przykładowo mam klawiaturę od googla prawie czarną to jej kolor zmienia się na jasnoszary a ogólnie jej textura jest jakby ktoś zmniejszył rozdzielczość kilka razy (widać piksele). 

3) Kolejnym problem pojawił się nagle wczoraj. Nie robiłem od ponad 2 tygodni żadnych aktualizacji a tu nagle wczoraj pod wieczór wysypał mi się SafetyNet. Nic nie robiłem z magiskiem a tu nagle pojawił się problem z ctsprofile. Dowiedziałem się o tym przez przypadek bo wyczulona na sprawy z rootem jest aplikacja McDonalds i po południu normalnie działała sprawdzałem sobie kupony a tu wieczorem około 20 aplikacja nie działa bo pojawiły sie problemy z SafetyNetem. 

Telefon Redmi K30 Pro Zoom

Android 11

Miui 20.9.17