kpatyrak Opublikowano 8 Października 2020 Opublikowano 8 Października 2020 (edytowane) Witam, posiadam dwie karty w dwóch różnych bankach (mbank i millennium). Google Pay nie pozwala mi dodać karty Millennium do płatności zbliżeniowej, a aplikacja mobilna Millennium nie daje szansy na dodanie innej karty niż swojego banku. W związku z tym, ilekroć chcę zapłacić kartą przy pomocy telefonu muszę przełączać "domyślną" aplikację bankową, mimo ustawionej opcji "zastąp aplikację domyślną, jeśli włączona jest inna aplikacja". Czy mogę zrobić coś, co pozwoli mi płacić kartami bez konieczności zmiany aplikacji domyślnej za kazdym razem? Czy znacie może jakieś alternatywy do Google Pay, które pozwolą dodać mi obie karty do jednej aplikacji? Pozdrawiam Edytowane 8 Października 2020 przez kpatyrak
akir19 Opublikowano 8 Października 2020 Opublikowano 8 Października 2020 Nie ma takiej możliwości z kartą milenium i jej aplikacją. Zrezygnuj lub płać tylko kartami które obsługuje Google Pay. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
pawelr Opublikowano 10 Października 2020 Opublikowano 10 Października 2020 Cześć, wydaje mi się, że da się to ogarnąć na 2 sposoby. 1. Zmiana na Apple, bo Apple Pay obsługuje Millennium 2. Załóż konto w curve i podepnij ją do Google Pay. Doczytaj sobie, czy do Curve da się podpiąć Twoje banki, ale mają dosyć szeroki zakres. Niestety jest to dodatkowy krok, ale może się uda. Do karty Curve możesz podpiąć karty debetowe i kredytowe, a potem zmieniać obecnie używaną z poziomu ich aplikacji. W tym scenariuszu zmieniałbys sobie karty w aplikacji Curve, a placilbys zbliżeniowo za pomocą telefonu przez Google Pay. 1
kpatyrak Opublikowano 14 Października 2020 Autor Opublikowano 14 Października 2020 Zmiana na Apple odpada, nie szanuje tego systemu :D A rozwiązanie z Curve brzmi naprawdę bardzo ciekawie. Jest to zdecydowanie mniej zabawy w klikanie przed każdą płatnością. Chyba to wypróbuję. Bardzo Ci dziękuje Paweł. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi