Skocz do zawartości

POCO F2 PRO - okrojona obsługa 5G w Europie do pasm n77 i n78

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wiem ,że to jest pseudo 5g ale na LTE+ tyle nie osiągam w tym samym miejscu a 5g trzeba aktywować bo domyślnie jest 4g tak dla informacji.

Edytowane przez luk1121
Opublikowano

Byłem w salonie bo chciałem drugi numer dołożyć i tam mi aktywowali, i zauważyłem że teraz w aplikacji jest w dodatkowych usługach "usługa 5g aktywna" po tym restart fona i pseudo 5g wskoczyło, dodałem post bo sam byłem ciekawy jak to jest z poco F2 pro i tymi okrojonymi pasmami, różnica w prędkości jest więc coś tam to 5g działa.

Opublikowano

Tam gdzie masz te pseudo 5g pokaż screen z netmonster np jakie są pasma? Jak możesz oczywiście.

Opublikowano (edytowane)

Ok ale jak będę w zasięgu to porobie testy i screeny mieszkam na wsi. Sprawdzałem tak na szybko netmonster to trochę mieszało tymi pasmami było widoczne 800,2100,2600 trochę jakby apka nie ogarniała niżej screen z nadajnika z którym mnie połączyło

Screenshot_2020-11-07-16-23-50-752_com.android.chrome.jpg Screenshot_2020-11-07-16-23-44-100_com.android.chrome.jpg

Zajrzałem do logu to pokazuje tylko 2100

Screenshot_2020-11-07-16-57-49-663_cz.mroczis.netmonster.jpg

Edytowane przez luk1121
Opublikowano

Nic nie widać na tych screen. To co pokazałeś to ewidentnie 4g LTE. Przy 5G powinno być 4G+5G LTE-A 800 plus inne nośne.. Mniej więcej. Wtedy to może być 5g.

Co do mieszania. Owszem. Telefon często się przełącza. Normalne. Natomiast oficjalnie wg specyfikacji nie obsługuje. Ciekawe ciekawe.

Opublikowano

Wszystko ok, 5G na paśmie testowym 2100, jak jesteś w zasięgu BTS-ów które zostały przystosowane do tej testowej usługi, to będziesz miał porządne transfery. Nie znam dogłębnie specyfikacji modemu w fonie, czy ma obsługę docelowego pasma, które będzie przeznaczone pod 5G , o ile kiedyś tam w końcu przetarg na pasmo docelowe zostanie uskuteczniony.
Zastanawiające tylko że trza było się upominać u operatora, bo ja miałem na kilka dni fona, i jak znalazłem się na obrzarze gdzie ta usługa jest w wawie dostępna to fon bez żadnych aktywacji wchodził w 5G. Inny operator ale też na P :)

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jeśli o mnie chodzi to miałem 5G na belce. Jak wyskoczyłem z zasięgu tego testowego (okolice pałacu kultury) no to wracało naLTE

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
No to ja tak samo miałem było 5g potem gdy straciłem wróciło na LTE+
Jak będziesz pod 5g to pokaż zrzut tej aplikacji netmonster. Zobaczymy jak w T agregują pasma. 800 powinno być wtedy podstawowe.

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

Opublikowano

Super. 800 jest główną. Do niej są inne agregowane w tym przypadku.

Opublikowano

U mnie tak to wygląda dziś. Będę tu weekend. Warszawa Gocław. Jest playowe na poco 5g.

W praktyce obsługują na pasmach LTE. Do przetargu tak będzie.

426f890f19a19f061f3405ca585cd3b7.jpg16c1ecbd3b62bffa84135687df6a68ec.jpg7b8affae029ff89336787c5bbfe126e5.jpg

Opublikowano

Dokładnie tak jak w TM, na prawdziwe 5g trzeba poczekać.U mnie po aktualizacji netmonster już pokazuje 5g tak u Ciebie.

Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tzn nie na pasmach LTE a wykorzystywanych dziś do/pod LTE. Natomiast jest to 5g.