Skocz do zawartości
  • 0

Xiaomi Vs Klasyczny

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Właśnie jestem na etapie szukania telefonu dla mojego taty. Do tej pory miał tylko klasyczne nokie z których róźnie był zadowolony.

Oferta operatorów jest zenująca, proponuja smiecia albo cos lepszego z konkretną ceną.

On sam chciałby klasyczny, jednak wiem że z smartofonu mamy korzysta nadzywczaj chętnie i ogólnie ma problemów.

Mój tata z zasady nie dba zbytnio o telefon, upadek, kurz, rysy jego telefoną nie są obce

Teraz zastadnicze pytanie, czy znacie jakiś sensowny klasyczny telefon, dość solidny i szybko działający. Czy lepiej zamówić Redmi 2 z szkłem i casem i obserwować jak radzi z sobie w ciezkich warunkach.

Edytowane przez lukaschels

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

Właśnie jestem na etapie szukania telefonu dla mojej taty. Do tej pory miał tylko klasyczne nokie z których róźnie był zadowolony.

Oferta operatorów jest zenująca, proponuja smiecia albo cos lepszego z konkretną ceną.

On sam chciałby klasyczny, jednak wiem że z smartofonu mamy korzysta nadzywczaj chętnie i ogólnie ma problemów.

Mój tata z zasady nie dba zbytnio o telefon, upadek, kurz, rysy jego telefoną nie są obce

Teraz zastadnicze pytanie, czy znacie jakiś sensowny klasyczny telefon, dość solidny i szybko działający. Czy lepiej zamówić Redmi 2 z szkłem i casem i obserwować jak radzi z sobie w ciezkich warunkach.

.

A coś na WindowsPhone ? Duże kafelki, litery itp. bardzo prosty i czytelny system, do dzwonienia i SMS jak najbardziej.

No chyba że lubi kombinować i bawić się telefonem, customizacją - to wtedy android.

Zależy co Twoja :) tata oczekuje od telefonu, ale jeżeli ma wymagania "klasyczne" to chyba nie za wiele.

Edytowane przez lg4xhd
  • 0
Opublikowano

gramar nazi - poprawione :P

Love Mei to szafa pancerna :)

narazie oczekuje tyle co zwykły, dzwonie i robienie fotek, jednak wydaje mi się że z dostepu do szybkiego neta bedzie korzytał

A coś na WindowsPhone ?

A jaki proponujesz?

• 0
Opublikowano (edytowane)

Osobiście mam styczność z Samsung ATIV-S. Pancerny to on na pewno nie jest (obudowa dość słaba), ale bardzo szybko wszystko działa no i sam system jest bardzo prosty w obsłudze. Zawsze można zastosować jakeiś etui gumowe czy inne.
Ale bawiłem się też nokiami serii 63x i też ładnie płynnie działały.
Bardzo fajna jest lumia 920, gdyby nie MI3, pewnie bym ją teraz miał :) (ma ładowanie bezprzewodowe) - tylko nie wiem czy gdzieś ją jeszcze dostaniesz.
Jeżeli chodzi o parametry procesor/ram to nie masz za bardzo co porównywać z konstrukcjami na androidzie, bo Windows ma dużo mniejsze wymagania sprzętowe i płynnie chodzi nawet na 1GB ramu.
Dla osoby mało wymagającej, starszej, wydaje mi się w sam raz WP.

Co do solidnych klasycznych, SAMSUNG SOLID widziałeś ? To jest pancerniak :)
Znajomy ma i baaardzo sobie go chwali, szczególnie czas pracy na baterii.

Edytowane przez lg4xhd
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...