Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć

Czy jest jakaś metoda by sprawdzić ile dana ładowarka ładuje "Amper" ?

Chodzi mi o programowe sprawdzenie, mam niby 2A ładowarkę samsunga, z oryginalnym kablem i wydaje mi się, że ładuje max 1A.

Dzięki za pomoc!

Edytowane przez Robert
Opublikowano

Bo tyle ładuje, reszta mocy idzie w utrzymanie urządzenia. Zobacz jakimś programikiem z marketu lub podejrzyj plik /sys/class/power_supply/battery/current_now - pokazuje co się z baterią dzieje z tym że w naszych MI2 dane są na odwrót, tzn jeśli są na minusie to ładuje a jeśli na plusie to rozładowuje. Teraz ładuje telefon ładowarka 1,2A ale mam już 85% przez co bateria powoli coraz mniej prądu przyjmuje i u mnie obecnie są to okolice 660mA, im bliżej 100% tym ładuje się wolniej no i oczywiście im obciążenie telefonu większe to też ładuje się wolniej np. jeśli będę grał w jakąś gierkę która wciąga 1A mocy to przy takiej ładowarce tylko ok. 0,2A będzie wchodziło w baterie czyli trochę czasu minie zanim naładuje... ale podczas spoczynku i wyświetlania pulpitu przy niskiej jasności telefon wciąga ok 200-300mA czyli nie ma większej różnicy czy ładuję z włączonym ekranem czy nie już nie wspominając o zabawie w tryby samolotowe, wyłączaniu telefonu itp żeby telefon się "niby" szybciej ładował. W moim modelu bateria maksymalnie przyjmuje ok 950mA. Teraz przy 88% 490mA, 90% 450mA...

Aha, dane są pokazywane w... mikro? nano amperach? Tzn zobaczysz np -900000 to się równa +900mA (ładowanie)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...