jaslavek Opublikowano 12 Września 2019 Opublikowano 12 Września 2019 Zalał mi się telefon. Po zalaniu od razu go wyłączyłem, zdjąłem tylnią klapkę, wytarłem chusteczką to co się dało, wiadomo delikatnie, zostawiłem telefon do wyschnięcia. Po upływie paru godzin, telefon wibrował i włączył sam Mi recovery 3.0, pewnie zalały się klawisze boczne i same to odpaliły. Kliknąłem boczny przycisk, który miał uruchomić opcję "Reboot", a więc odpalenie telefonu, po tym pojawił się czarny ekran i znaczek Mi, lecz po chwili znowu menu Mi recovery. Czynność powtórzyłem, po czym odpaliło się menu jak na zdjęciu. Co mam zrobić? Nie chcę nic stracić z telefonu, chcę go po prostu włączyć? Czy klikając przycisk "power off" najzwyczajniej w świecie wyłączę telefon i potem w spokoju go włączę?
piotrino Opublikowano 12 Września 2019 Opublikowano 12 Września 2019 Nikt nie jest wróżką żeby ci powiedzieć jak telefon zareaguje po wyłączeniu, po wcześniejszym zalaniu telefonu.... Możesz go spróbować wyłączyć lub zrobić recovery... Na własną odpowiedzialność. Jak telefon nie wstanie to tylko serwis. Wcześniej zanim zrobić cokolwiek, dobrze byłoby go wysuszyć suszarko delikatnie, lub jak się znasz rozebrać telefon na części i wszystkie części wysuszyć. I potem złożyć. Może pomoże.Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi