Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry

Używam Xiaomi od 2016 roku, korzystam tez z chmury w wersji płatnej - problem mój dotyczy braku możliwości pobrania całej zawartości cloud-a (konkretnie zdjęć) na dysk HDD. Otóż jak wiadomo - nie można pobrać całych folderów z mi cloud - zatem trzeba wejść do np. folderu Pictures, odczekać aż miniaturki wszystkich plików pojawią się w przeglądarce (kilkanaście minut czekania i przewijania ekranu), następnie zaznaczyć wybrane pliki(w moim przypadku wszystkie) i zacząć pobierać na zasób lokalny. I tak od 5 dni nie mogę pobrać całości folderu.. transmisja kończy się po przekopiowaniu różnej ilości plików - generalnie rano potrafi pobrać więcej np. 1300 plików a po południu np. 40. Przy takiej ilości plików nie mam możliwości weryfikacji,  które pliki się pobrały, a które jeszcze nie. Widzę tylko, że suma pobranych plików nie jest sumą plików wyświetlanych w micloudzie. Usiłowałem korzystać mi cloud photo managera - ale pomijając to, że jest po chińsku - to zaczyna pobierać liki i wyrzuca na czerwono komunikat po chińsku... Generalnie jestem załamany sposobem funkcjonowania tej chmury - chcę tylko odzyskać swoje zdjęcie i zapomnieć o tej marce... Czy ktoś z Was miał podobny problem i rozwiązał go?

pozdrawiam

Michał

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam ten sam problem, ani z chmury na telefon ani na PC...

z marką xiaomi jestem długo, 4 urządzenia wszystko na jednej chmurze, chce odzyskać swoje zdjecia

sciaglem aplikacje z linku jednak otrzymuje przy każdej próbie "Couldn't get data due to a network or server error."

na reeditcie wyczytałem ze jest to prawdopodobnie problem z wersja europejska

czy komus sie udało??