KamilB Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Witam serdecznie, Podczas instalacji nowego systemu MIUI 4.12.5 na telefonie MI 2S wystąpiła następująca sytuacja: 1. Ściągnałem ROM MIUI 4.12.5 2. Zainstalowałem nowy ROM z updater'a (system one) - mój poprzedni system był bardzo stary (ostatnia aktualizacji ok 1 rok temu), przed aktualizacją nie robiłem "wipe'a". 3. Instalacja przebiegła bez problemów, po aktualizacji miałem komunikat "update OK". 4. Po reboot telefon nie chciał otworzyć się w systemie one, caly czas wchodził w stan recovery. 5. Wykonałem reboot to system two, telefon otworzył sie bez problemów. 6. Gdy chciałem wykonać update dla systemu two, w updaterze miałem komunikat: "Rom nie pełny, błąd aktualizacji" 7. Myśląc że wystąpil błąd podczas pobierania ROMu ściągnąłem wersję MIUI 4.11.28 zmieniając jej nazwę na update.zip i kopiując do głownego katalogu telefonu aby wykonać ponowną instalację dla systemu one 8. Zainstalowałe MIUI 4.11.28 z recovery - instalacja przebiegła pomyślnie. 9. Uruchomiłem reboot to system one, telefon się nie włączał wracał do stanu recovery, 10. Uruchomiem reboot to system two, telefon zawiesza się z logo mi, i sie nie włącza. Podsumowując mogę wejść do trybu recovery, na dysku mam plik instlacyjny MIUI 4.11.28 (mogę go zainstalować - instalacja przebiega pomyślnie) ale nie mogę wlączyć żadnego z systemów. Bardzo proszę o pomoc, choć obawiam się że lekko sp....łem sprawę :\ Z góry dziękuję Kamil.
kulig007 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 (edytowane) Poczytaj sobie dokładnie jak instaluje się MIUI v6 na mi2. Chyba przy każdym wątku o piątkowym update jest odnośnik. Próbujesz instalować nowe MIUI 4.4 KK, na jego poprzednie, stare wersje jeszcze z v5 i JB. Co nie ma prawa wystartować.... Mi2s+Tapatalk+sMIUI Edytowane 7 Grudnia 2014 przez kulig007
KamilB Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2014 Jeżeli dobrze rozumiem powinienem wkonać flash za pomocą np MiFlash? Od razu następne pytanie, Aby wykonać flash potrzebuję wejść w tryb fastboot, co mam zrobić jeżeli nie mogę wejść w tryb fastboot w telefonie tylko w recovery? Czy jest z tego jakieś wyjście?
Numb Opublikowano 10 Grudnia 2014 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Hmm, przytrzymać drugi przycisk przy włączaniu?
Rekomendowane odpowiedzi