alilove-pl Opublikowano 6 Grudnia 2018 Opublikowano 6 Grudnia 2018 (edytowane) ==============================================XIAOMI MI MIX 3 - RECENZJA TELEFONU ZE SLIDEREM============================================== Oto jest. Nowość w stajni Xiaomi. Telefon ze sliderem. Nostalgiczne wspomnienia odżyły. Czy tego typu konstrukcje dostaną drugie życie? Co jeszcze może zaoferować topowy model Xiaomi?------------------------------Moja ocena: 4.6 / 5 ------------------------------➡️ W rękach nie miałem wszystkich pudełek z telefonami Xiaomi, ale trochę ich już było. Z wszystkich, to box Xiaomi Mi Mix 3 jest największy i najcięższy. Duże i solidne, tekturowe pudełko sugeruje, że zawartość też będzie sycąca, ale nie jest. ➡️ Xiaomi Mi Mix 3 jest niewątpliwie topowym telefonem, na ten moment. Na pierwszym stopniu podium staje na równi z Mi8 i jego odpowiednikiem w wersji PRO. Mi Mix 3 występuje w kilku wariacjach pamięciowych. Od 6GB RAM minimum do 10GB RAM. W moim przypadku jest to wersja 8GB RAM. ➡️ Telefon na chwilę obecną jest bardzo wydajny i odczuwam znaczący skok wydajności w niektórych aplikacjach w porównaniu do Xiaomi Mi Note 3. Z sumie nie powinno to dziwić, bo w końcu osprzęt jest nowszy i wydajniejszy. ➡️ Kto oglądał unboxing i pierwsze wrażenia na naszym kanale na Youtube, ten wie – poza sliderem pojawił się nowy przycisk. Czy to będzie standard w telefonach Xiaomi. Czas pokaże. Zacznijmy jednak od podstaw. Mimo, że jest to Mix o powierzchni wyświetlacza 93,4% i wydawać by się mogło, że wraz ze sliderem, telefon będzie grubszy, to jednak nie jest.Waga telefonu jest jednak ponadprzeciętna. To mój najcięższy telefon jaki kiedykolwiek miałem w dłoni. Prawie 220g da się już odczuć! ➡️ Wielkoekranowiec od Xiaomi jest zdecydowanym liderem wydajności w rankingu Antutu Benchmark. Śmiało może konkurować z Huawei Mate 20. Na tej podstawie mogę wysnuć wniosek, że jest to najmocniejsze Xiaomi dotychczas. Jednak w codziennym użytkowaniu nie ma większej różnicy między dużo słabszym Mi Note 3. Jeżeli potrzebujecie dużej wydajności, to Xiaomi Mi Mix 3 jest warty zainteresowania. ➡️ Muszę wspomnieć też o ładowaniu indukcyjnym. Naładowanie telefonu od 15% do 100% w casie, na oryginalnej ładowarce, zajęło praktycznie równe 2h z groszem (a właściwie minutą). Spodziewałem się lepszego wyniku, ale przyznam się, że wcześniej nie miałem styczności z ładowaniem bezprzewodowym, więc nie chcę wydawać osądu. Pozostawię to Wam. ➡️ Za przechwytywany obraz z tylnej kamery odpowiada Sony IMX363. Ten sam model co w np. Mi Mix 2s. Zdjęcia i filmy są wręcz świetne. Kolejny raz odniosę się do Mi Note 3 i powiem, że jest przepaść między jakością nagrywanych filmów i zdjęć. W końcu poprawiono panoramę! Nic szczególnego, ale zwracałem na to uwagę. Aplikacja aparatu niezmienna już od jakiegoś czau, lecz przybyło w niej opcji. Jedną z nich jest możliwość włączenia AI podczas robienia zdjęć. Ma ona na celu automatycznie dobrać scenę i parametry zdjęcia do otoczenia. Rozpoznawane są też obiekty by wykonywane zdjęcie było jak najlepsze. Przykładowe zdjęcie porównawcze. Normal / Night mode -----------------------------------------------------------------------------------------Znacznie więcej o wydajności, budowie, sliderze, aparacie i MiAI znajdziecie w pisemnej recenzji w naszym serwisie:https://alilove.pl/xiaomi-mi-mix-3-recenzja-telefonu-ze-sliderem/Na stronie recenzji możecie również śledzić historię zmiany cen telefonu Xiaomi Mi Mix 3-----------------------------------------------------------------------------------------Przy okazji przypominam też o konkursie urodzinowym w kuponami 50/50 i 10/10 do sklepu GB:https://alilove.pl/czwarte-urodziny-alilove-konkurs/ Edytowane 6 Grudnia 2018 przez alilove-pl poprawa wyglądu
Rekomendowane odpowiedzi