Skocz do zawartości

Nie słychać sygnału połączenia ani rozmówcy (słychać mnie) vol. 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wersja MIUI i posiadany smartfon: MIUI JLB49.0 (Stable) / Mi2s

Opis znalezionego błędu / problemu: Zgłaszałam już taki sam problem w sierpniu i wtedy wydawało się, że znalazłam rozwiązanie, które pomoże w razie powtórki z rozrywki, ale od tego czasu zdarzyło się to już 6 razy. Nagle przestaję słyszeć dźwięk podczas wykonywania czy odbierania połączeń. Nie słychać sygnału, nie słychać rozmówcy (słychać natomiast mnie). Głośność rozmowy jest dobra, wszystkie opcje dźwięku sprawdzone. Początkowo (w sierpniu) sądziłam, że to wynik aktualizacji systemu, ale od tej pory działo się to w zupełnie przypadkowych sytuacjach. Za pierwszym razem pomógł wipe i wgranie ostatniego backupu, a potem pozmienianie opcji "Dolby digital plus" i "Sippress noise during calls", ale teraz to nic nie daje. Czy ktoś miał podobne problemy i wie, jak sobie w tym poradzić raz na zawsze?

P.S.

Zaczynam się zastanawiać, czy problem nie jest poważniejszy, bo poza takimi atrakcjami telefon funduje mi też regularne samoczynne restarty i problemy z ekranem (średnio co kilka razy ekran nie chce się odblokować i pomaga dopiero dwukrotne przyciśnięcie przycisku "power").

Z góry dzięki za ewentualną pomoc!

Logcat
jeśli napotkałeś FC, koniecznie wstaw logcat!

Dodatkowe informacje

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Update - okazało się, że to był problem sprzętowy. Po wymianie przedniego głośnika rozmów wszystko działa jak powinno. Dzięki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...