Reedukacja Opublikowano 1 Listopada 2014 Opublikowano 1 Listopada 2014 Mam problem. Kupiłem tel u G0ldW@y i kilka dni temu wgrałem miui Polska v5 iiii bateria ładuje się maksymalnie do 98-99% a gdy zejdzie poniżej 20% to natychmiast spada do 1% widać na zrzucie ekranu Co zrobić? Nie było wcześniej problemu.
lg4xhd Opublikowano 1 Listopada 2014 Opublikowano 1 Listopada 2014 (edytowane) Wygląda to na rozkalibrowaną baterię. Bawiłeś się może w częste zmienianie romu ? Wtedy może się coś takiego wydarzyć. Spróbuj go może naładować do pełna na wyłączonym telefonie. Jak to nie pomoże, to ładuj go z USB (z komputera) na włączonym telefonie. Powinien w końcu osiągnąć poziom 100%. Następnie gdy masz już 100%, odłącz od ładowania i spróbuj użyć programu do kalibracji baterii (np. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nema.batterycalibration&hl=pl). (*1) Następnie uruchom ponownie system. Do czasu rozładowania, nie podłączaj go do żadnego źródła ładowania. Powinien przejść jeden pełny, normalny(*2) cykl rozładowania (do momentu, gdy woła o prąd). Następnie naładuj go do pełna. Tam chyba nawet w manualu programu jest to napisane. 1*) Wymagany jest do tego root. 2*) Bez specjalnego obciążania go grami czy benchmarkami itp. normalnie korzystaj jak dotychczas. Mi kiedyś to pomogło co prawda na innym telefonie - ale może tutaj też się to uda. Edytowane 1 Listopada 2014 przez lg4xhd
Reedukacja Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Opublikowano 1 Listopada 2014 Nie bawiłem się w częste zmiany romu. Kupiłem niedawno- telefon nowy od Chińczyka na Ali... i było ok. Ale kilka dni temu zainstalowałem "miui Polska" zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją i od tego czasu to się powtarza. Wszystko działa jak należy tylko ta bateria... Dzięki za obszerną odpowiedź. Spróbuję. Pzdr
tosshi2 Opublikowano 1 Listopada 2014 Opublikowano 1 Listopada 2014 Nie bawiłem się w częste zmiany romu. Kupiłem niedawno- telefon nowy od Chińczyka na Ali... i było ok. Ale kilka dni temu zainstalowałem "miui Polska" zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją i od tego czasu to się powtarza. Wszystko działa jak należy tylko ta bateria... Dzięki za obszerną odpowiedź. Spróbuję. Pzdr Po instalacji miui polska zrobiles wipe all data?
Reedukacja Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Opublikowano 1 Listopada 2014 Nie robiłem instalacji miui Polska przez recovery tylko aplikacje Updater więc nie wipe all data tylko przywrocilem ustawienia fabryczne telefonu z poziomu menu. Ale zbierając wszystko w całość być może powinienem byl tak zrobić. Jak się nie poprawi to zrobię instalacje od nowa. Tymczasem, dzięki.
tosshi2 Opublikowano 1 Listopada 2014 Opublikowano 1 Listopada 2014 Nie robiłem instalacji miui Polska przez recovery tylko aplikacje Updater więc nie wipe all data tylko przywrocilem ustawienia fabryczne telefonu z poziomu menu. Ale zbierając wszystko w całość być może powinienem byl tak zrobić. Jak się nie poprawi to zrobię instalacje od nowa. Tymczasem, dzięki. Zainstaluj przez recovery i zrob full wipe. Chinczycy na ali instaluja takie wersje ze potem sa problemy. Musisz tez zrobic czysta instalacje bez przywracania aplikacji z kopii zapasowej.
malina01321 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 @lg4xhd Dzięki za poradnik, miałem identyczny problem na starym zapasowym trupie SE Arc S i pomogło
Reedukacja Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2014 U mnie nic nie pomogło. To znaczy rozladowuje się już normalnie, ale laduje maksymalnie do 98% i koniec. Chyba nic po za wymiana baterii nie da się zrobić.
Big00s Opublikowano 10 Grudnia 2014 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Miałem ten sam problem, ale wcześniej na Galaxy Gio i Lg l9 też występował i zawsze pomagało mi postępowanie według zasad wymienionych przez użytkownika "lg4xhd". Swypnięte z Note LTE
Rekomendowane odpowiedzi