Robert Opublikowano 22 Września 2014 Opublikowano 22 Września 2014 (edytowane) Cześć Kiedyś przestawiłem kilka aplikacji w autostarcie i od tego czasu zaczął mi się 'ładować pulpit'. Klikam jakąś apkę, chce przejść na pulpit główny i łaaaaaaaaaaduje mi pulpit... Przywróciłem system do 'zera' i nadal mam taki objaw, czy możecie mi powiedzieć, co powinienem dodać do tego autostartu bym nie miał 'ładowania pulpitu' ? Telefon szybki, a przez moje grzebanie 'dogrywa' Przy okazji, jak to jest, że zaznaczyłem by telefon przywrócił się do stanu początkowego, a mnóstwo ustawień zostało ? jeżeli dobrze widzę, to dogrywa mi 'kalendarz', który mam na głównym pulpicie, jak go dodać ? Chyba, że to nie o autostart chodzi, trochę zgaduję Dziękuję za pomoc pozdrowienia Robert Edytowane 22 Września 2014 przez Robert
Ari93 Opublikowano 22 Września 2014 Opublikowano 22 Września 2014 (edytowane) aplikacje systemowe chyba maja domyslnie zezwolenie na autostart ale skoro co kazde wyjscie na pulpit masz wczytywanie to cos z ramem jest nie tak, inne aplikacje Ci dzialaja w porzadku? zapchac 2gb ramu tak zeby sie za kazdym razem launcher ladowal... do tego domyslnie chyba jest wlaczone "pozostaw w pamieci" to juz wgl chyba nie mozliwe ew wlacz kalendarz, wyjdz z niego, przytrzymaj home zeby wlaczyc menedzer zadan i przeciagnij kalendarz na dol zeby go zablokowac to sie nie bedzie sam zamykal gdy ramu zabraknie ale raczej to nie od tego wejdz w ustawienia/aplikacje/pracują i zobacz co Ci najwiecej pamieci pozera, mi po powiedzmy tygodniu-dwoch od ostatniego restartu ram sie zapycha i zamiast max wolne 1,2gb mam np 600mb co juz staje sie widoczne i troche denerwujace bo ubija mi przegladarke np ;p ale od kad mam telefon nigdy mi sie sam z siebie launcher nie wczytywal od nowa... Edytowane 22 Września 2014 przez Ari93 1
Robert Opublikowano 23 Września 2014 Autor Opublikowano 23 Września 2014 Nie było zaznaczone 'pozostaw w pamięci' Póki co efekt minął, zobaczymy czy się jeszcze pojawi to ładowanie pulpitu...
Rekomendowane odpowiedzi