Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wersja MIUI i posiadany smartfon:V5 xiaomi redmi note

Opis znalezionego błędu / problemu:

Na sms-a przychodza mi powiadomienia o otrzymanym e-mailu od orange.pl.

Nadawca jest orange.pl a nie jakis tam numer. Po prostu numeru nie ma nadawca i wtedy w powiadomieniu na ekranie głownym, po sciągnięciu odblokowania zamiast nadawca "orange.pl" mam jakis kontakt z listy kontaktów, dla przykładu.

Przychodzi sms od orange.pl a pokazuje mi  ze przyszedł od pana Henia. Usuwam pana Henia z kontaktów,  robie test i wysyłam sobie maila i w powiadomieniu sms, nie ma ze otrzymałem smsa od orange.pl ani od pana Henia tylko od pana Zdzicha z kontaktów, usuwam Zdzicha i przy następnym smsie pobiera z nastepnego kontaktu,

Jest to bardzo irytujace, bo zawsze w pierwszej chwili mysle ze mam sms-a od Henia czy Zdzicha a dopiero  gdy odblokuje ekran to widac ze to od orange.pl

Nie moge zrobic zrzutu ekranu bo na zablokowanym ekranie się nie da. Jest to dokładnie w chwili kiedy przeciągam punkt odblokowania w dół.

Usuwałem kontakty dopuki nie wskoczył mi kontakt telefonu stacjonarnego Policji, hehe teraz jak widzę policja to wiem ze to od orange.pl bo ze stacjonarnego sms-a mi policja nie wysle.
No ale wolałbym aby było normalnie, albo niech wcale nic nie pokazuje.

Logcat
jeśli napotkałeś FC, koniecznie wstaw logcat!

Dodatkowe informacje

chciałem wyłączyc ta funkcję, jest opisana tak. "Pokazuj podgląd wiadomosci na ekranie blokady i pasku statusu."

Niestety i ta funkcja nie działa  bo po wyłączeniu jej i tak pokazuje podgląd na ekranie blokady.

Edytowane przez bumbum35
Opublikowano

Widzę ze brak zainteresowania, ale dla potomnych, znalazłem wyjscie z sytuacji. 

1.Robimy kopię wszystkich kontaktów z google.

2.Kasujemy wszystkie kontakty z smartphona

3.dodajemy jeden kontakt o nazwie "Orange" i wpisujemy numer losowy np 500100100

4.Wysyłamy maila na konto orange i czekamy na powiadomienie sms

5. Nasz Miui przypisze sobie ten numer bo innych nie ma.

6. Teraz trzeba przywrócic kontakty google i wykonać synchronizacje na smartphonie

No ale myslę ze Twórcy Miui coś zdziałaja i poprawią błąd.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...